Marketing Report
BNR Nieuwsradio en Natwerk bundelen krachten

BNR Nieuwsradio en Natwerk bundelen krachten

BNR Nieuwsradio en Natwerk kondigen hun samenwerking aan om het BNR-merk naar nieuwe hoogten te brengen. 

Relevant blijven

De afgelopen tijd heeft BNR Nieuwsradio een transformatie ondergaan. Deze vernieuwingen onderstrepen de missie van het merk om relevant te blijven en in te spelen op de veranderende behoeften van het publiek. BNR heeft zich namelijk ook gevestigd als een podcastmerk met stevige groei. Het cross-platform gebruik en het versnellen van de overstap naar digitale radio brengen nieuwe uitdagingen met zich mee.

In deze samenwerking zal Natwerk een cruciale rol spelen bij het ontwikkelen van strategie en concepten om BNR nog beter te positioneren als sterke audiocontent provider op het gebied van politiek en zakelijk nieuws. Natwerk ziet dit als een kans om hun propositie te bewijzen.

Eerder geen vast bureau

De afgelopen twee jaar heeft BNR Nieuwsradio niet samengewerkt met een bureau voor wat betreft de marketing/campagne-strategie. D8 heeft voor BNR  Nieuwsradio afgelopen jaar de rebranding ontwikkeld en ondersteund bij de uitrol hiervan. BNR Nieuwsradio zegt desgevraagd toe te zijn aan de doorvertaling hiervan en wilde hier graag met een lokale partij werken die met name sterk is in activatie en de ontwikkeling van campagnes die spraakmakend zijn.

Er is geen pitch geweest. Natwerk heeft meegewerkt in het traject voor de rebranding. Gezien hun ervaringen bij andere klanten heeft BNR Nieuwsradio ze in het achterhoofd gehouden.

Natwerk is in ieder geval actief met de komende campagne die de radiozender in de winter gaat uitrollen. BNR Nieuwsradio hoopt een en ander volgend jaar een vervolg te kunnen geven. De rol van Natwerk zal zijn de creatieve opzet te doen, waarbij BNR Nieuwsradio de uitrol in eigen huis zal doen.

Meer persoonlijkheid, kleur en lef

Nino Stoffels, strateeg bij Natwerk: "Een relevant merk dat gedurfde keuzes wil maken en inspeelt op waar de doelgroep behoefte aan heeft."

Sharine de Rooij, marketingdirecteur van BNR Nieuwsradio: "We maken een geweldig nieuwsproduct. We willen meer persoonlijkheid, meer kleur en meer lef aan het merk geven. We beschikken over de meest kritische journalisten en redacteuren in de branche, we leveren relevante content voor ondernemers, podcastliefhebbers en voor het politieke speelveld. Dit willen we gaan vertellen."

www.natwerk.nl

www.bnr.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

BNR Nieuwsradio lanceert vervolg onderzoekspodcast Hoge Bomen: DPG Media

07-02-2024 | 10:23:00
Hoe is het familiebedrijf DPG Media ontstaan? Hoe gaan ze te werk, hoe konden ze zo groot worden en wie is die eigenaar Christian van Thillo

Markteffect: Samenwerking in podcastadvertenties tussen BNR en Bitonic

11-12-2023 | 07:00:00
Voor de BNR-podcast Het Nieuwe Geld verdiept Reinjan zich in de ontwikkelingen en toekomstbestendigheid van de financiële sector en onze betaalmiddelen

BNR en Trouw introduceren de podcast: Welkom in de AI-fabriek

20-10-2023 | 12:16:00
De wereld is in de ban van kunstmatige intelligentie. Dit heeft allerlei praktische voordelen voor onze samenleving. Maar, AI vormt ook een gevaar

Genomineerden Dutch Podcast Awards 2023 bekend

11-10-2023 | 10:05:00
Een vakjury heeft vijf podcasts per categorie geselecteerd. Dit jaar zijn er dertien verschillende categorieën

[Belofte Forum] Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

10-10-2023 | 15:39:00
Met enige regelmaat vragen wij een aantal beeldbepalende spelers in de markt naar hun mening in de rubriek FORUM. Deze keer vragen we de genomineerden voor De Belofte 2023: Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief