BNR en Trouw introduceren de podcast: Welkom in de AI-fabriek

BNR en Trouw introduceren de podcast: Welkom in de AI-fabriek

De wereld is in de ban van kunstmatige intelligentie. Zo schrijft ChatGPT alles waar je maar opdracht toe geeft. Dit heeft allerlei praktische voordelen voor onze samenleving. Maar, AI vormt ook een gevaar. Overtuigende nepvideo’s, desinformatie, reputatieschade en privacy-inbreuken zijn aan de orde van de dag.

Zesdelige podcastserie

Wat zijn mogelijke gevolgen van het gebruik van AI voor ons? Hoe blijven we logisch nadenken in het debat? Over die vraag gaat Ilyaz Nasrullah in gesprek met verschillende experts in de nieuwe zesdelige podcastserie Welkom in de AI-fabriek, een samenwerking van BNR en Trouw. Hij neemt je mee in de wereld achter het chatvenster en daagt de luisteraar uit zelf kritisch te blijven nadenken.

Marc Adriani, Hoofdredacteur BNR: "AI is here to stay, en de vraag is in hoeverre we het toelaten in ons dagelijks leven. Onze taak als nieuwszender is om het publiek optimaal te informeren, en met deze podcast doen we dat."

AI onder de loep

Wendelmoet Boersema, Adjunct-hoofdredacteur Trouw: "Ilyaz Nasrullah zit met zijn columns voor Trouw boven op de digitale ontwikkelingen, met een scherp oog voor politiek en samenleving. In deze podcast neemt hij met dezelfde energie en scherpte AI onder de loep."

Luister vanaf zaterdag 21 oktober naar de hele serie Welkom in de AI-fabriek. Een podcast van BNR Nieuwsradio in samenwerking met Trouw. Over alles wat Big Tech niet vertelt, maar wat jij wel moet weten over de werking van AI. Je vindt hem op alle bekende podcastkanalen.

www.bnr.nl

www.trouw.nl

www.fdmg.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

BNR werkt aan AI-stemhulp OpenVerkiezingen met Stichting Open Politiek

14-05-2024 | 10:40:00
Het is voor de verkiezingen op 6 juni mogelijk om met behulp van kunstmatige intelligentie in een WhatsApp-gesprek vragen te stellen aan politieke partijen

BNR Nieuwsradio lanceert vervolg onderzoekspodcast Hoge Bomen: DPG Media

07-02-2024 | 10:23:00
Hoe is het familiebedrijf DPG Media ontstaan? Hoe gaan ze te werk, hoe konden ze zo groot worden en wie is die eigenaar Christian van Thillo

Markteffect: Samenwerking in podcastadvertenties tussen BNR en Bitonic

11-12-2023 | 07:00:00
Voor de BNR-podcast Het Nieuwe Geld verdiept Reinjan zich in de ontwikkelingen en toekomstbestendigheid van de financiële sector en onze betaalmiddelen

BNR Nieuwsradio en Natwerk bundelen krachten

17-10-2023 | 09:07:00
BNR Nieuwsradio en Natwerk kondigen hun samenwerking aan om het BNR-merk naar nieuwe hoogten te brengen

Genomineerden Dutch Podcast Awards 2023 bekend

11-10-2023 | 10:05:00
Een vakjury heeft vijf podcasts per categorie geselecteerd. Dit jaar zijn er dertien verschillende categorieën

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.