Marketing Report
BNR Nieuwsradio lanceert vervolg onderzoekspodcast Hoge Bomen: DPG Media nieuws

BNR Nieuwsradio lanceert vervolg onderzoekspodcast Hoge Bomen: DPG Media

BNR Nieuwsradio heeft de onderzoekspodcast Hoge Bomen over DPG Media gelanceerd. Deze podcast is gemaakt door journalist Mark Koster en Wendy Beenakker.

Journalist Mark Koster volgde voor zijn boek De Belg én de podcastserie Hoge Bomen, twee jaar lang de wegen van Christian van Thillo. Hij dook in de archieven en sprak met tientallen vertrouwelingen, bewonderaars, concurrenten, collega’s en critici. Hij kwam tot een gedetailleerd beeld van de mediamagnaat van België en Nederland.

DPG Media bereikt dagelijks 91 procent van de Nederlanders. Met het overnamebod van 1,1 miljard euro voor RTL Nederland wil het bedrijf zijn rol in tv, radio, krant en online versterken. Hoe is het familiebedrijf DPG Media ontstaan? Hoe gaan ze te werk, hoe konden ze zo groot worden en wie is die eigenaar Christian van Thillo? Vragen waarop de podcast een antwoord wil geven.

Mark Koster: "Met deze podcast leggen we bloot hoe uitgever Christian Van Thillo langzaam knaagt aan de onafhankelijkheid van de pers.

Verlieslijdende mediabedrijven worden opgekocht en omgevormd en in het personeelsbestand wordt flink gesnoeid, waarna het opnieuw de wereld in wordt gestuurd. De successen zijn enorm. Maar is Christian Van Thillo een passievolle courantier, of een kille saneerder?

Na onder andere de tv-zendergroep VTM, krant Het Laatste Nieuws en radiozender Qmusic in België, was Nederland aan de beurt. Via het Parool, AD, de Volkskrant, Qmusic en Nu.nl kwam Van Thillo onlangs uit bij RTL Nederland. Waar komt die overnamehonger vandaan?

De podcast gaat terug naar de beginjaren van de uitgeverij en de jaren darvoor: de Tweede Wereldoorlog. Wat heeft de Duitse bezetter te maken met het fundament van de uitgeverij? Is fout geld de basis geweest voor de huidige jaaromzet van 1,8 miljard euro?

Hoge Bomen – DPG Media is te beluisteren in alle podcastapps waaronder Spotify & Apple Podcasts.

Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Vlaams – Nederlands huis voor cultuur en debat De Buren.

www.bnr.nl

www.fdmg.nl

www.dpgmediagroup.com

Lees ook:

Markteffect: Samenwerking in podcastadvertenties tussen BNR en Bitonic

11-12-2023 | 07:00:00
Voor de BNR-podcast Het Nieuwe Geld verdiept Reinjan zich in de ontwikkelingen en toekomstbestendigheid van de financiële sector en onze betaalmiddelen

BNR en Trouw introduceren de podcast: Welkom in de AI-fabriek

20-10-2023 | 12:16:00
De wereld is in de ban van kunstmatige intelligentie. Dit heeft allerlei praktische voordelen voor onze samenleving. Maar, AI vormt ook een gevaar

BNR Nieuwsradio en Natwerk bundelen krachten

17-10-2023 | 09:07:00
BNR Nieuwsradio en Natwerk kondigen hun samenwerking aan om het BNR-merk naar nieuwe hoogten te brengen

Genomineerden Dutch Podcast Awards 2023 bekend

11-10-2023 | 10:05:00
Een vakjury heeft vijf podcasts per categorie geselecteerd. Dit jaar zijn er dertien verschillende categorieën

[Belofte Forum] Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

10-10-2023 | 15:39:00
Met enige regelmaat vragen wij een aantal beeldbepalende spelers in de markt naar hun mening in de rubriek FORUM. Deze keer vragen we de genomineerden voor De Belofte 2023: Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.