Bob Hardus en Matthijs Tielman starten The Content Department

Bob Hardus en Matthijs Tielman starten The Content Department

Bob Hardus en Matthijs Tielman hebben The Content Department opgericht.. Bob Hardus is een SEO- en content-expert die inmiddels jaren actief is als freelance consultant en Matthijs Tielman is een strategy director die altijd actief geweest in de wereld van content. 

Onder deze noemer staan beide ondernemers voor een strategische aanpak om succesvol content in te zetten bij het behalen van zakelijke doelstellingen.

Matthijs Tielman: “Marketing wordt vaak verward met schreeuwen. Aandacht trekken. Mooie dingen maken, media inkopen en gezien worden. Ook als je daarmee jouw doelgroep lastigvalt terwijl ze met iets anders bezig zijn. Dit zal met AI (kunstmatige intelligentie) alleen maar erger worden.”

Doelgroep

Bob Hardus: “Goede marketing is de kunst om te begrijpen wat jouw doelgroep wil en nodig heeft. Meestal is dit informatie; antwoord op een vraag of de oplossing voor een probleem. Welke informatie en wanneer stellen we vast door het zoekgedrag en de zoekintentie te analyseren. De doelgroep begrijpen vormt het uitgangspunt.

Of de copy vervolgens geschreven is door een AI of een redacteur of een afbeelding gemaakt is door een designer of een beeldgenerator maakt ons niet uit. Als de informatie maar waardevol is en beschikbaar voor de doelgroep op het juiste moment.”

Bob Hardus en Matthijs Tielman ontwikkelden hun content marketing methode in de tijd dat ze bij Wayne Parker Kent samenwerkten. Bij het reclamebureau, dat onderdeel is van Mediahuis, stonden zij aan de basis van succesvolle projecten voor Samsung, Henkel en Aldi.

The Content Department zal technische realisatie van platformen, formatontwikkeling, contentproductie en distributie aanbieden als ware het een volledige contentafdeling op afstand.

Organisch bereik

Matthij Tielman: “Het mooie is dat onze methode resulteert in structureel organisch bereik. Ook zonder mediabudget blijft dit jarenlang renderen. Idealiter op je eigen platform. Zo verandert je content van een kostenpost in een lange termijn investering. Met dit in je achterhoofd is het toch vreemd dat bedrijven makkelijk de portemonnee trekken voor een prachtige website of social campagne maar er vervolgens geen budget meer is om op een strategische manier content te produceren.”

Bob Hardus heeft ook een aantal boeken op zijn naam staan waaronder De Google formule.

Matthijs Tielman is een van de grondleggers van het content marketing bureau van Wayne Parker Kent (tot februari 2022) en van maart 2022 tot maart 2023 was hij werkzaam bij Bravoure. Daarnaast is hij jarenlang één van de hosts geweest van de podcast The Brief en initiatiefnemer van het jaarlijkse WPK/Mediatest Jongerenonderzoek.

www.thecontentdepartment.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.