Marketing Report
Bol.com voortaan bol nieuws

Bol.com voortaan bol

Bol.com heeft zijn naam gewijzigd in bol. Daarmee komt na bijna 25 jaar een einde aan de iconische naam Bol.com, die oorspronkelijk stond voor Bertelsmann Online. Bertelsmann verkocht het bedrijfsonderdeel in 2002. In mei 2012 werd het overgenomen door de huidige eigenaar: Ahold Delhaize (eerst Ahold).

Met de naamswijziging krijgt bol ook een andere huisstijl. De eerste campagne in de gewijzigde stijl is de wonen-campagne die vanaf oktober is te zien. De merkupdate wordt de komende jaren geleidelijk doorgevoerd in alle uitingen. De oude visuele stijl zal ook nog regelmatig te zien zijn, bijvoorbeeld op verpakkingen, omdat die niet zomaar worden weggegooid.

Boukje Taphoorn, Chief Marketing & Sustainability Officer bij bol: "We zijn inmiddels zoveel meer dan een website, ook een app en daarnaast actief op socialmediakanalen. We voelen ons meer bol dan bol.com. En belangrijker nog, klanten noemen ons al zo. Het wordt al informeel gebruikt, wij maken het nu officieel."

Klanten zien de gewijzigde huisstijl onder ander terug in de app, op de website, in campagnes, op de cadeaukaart en op verpakkingen.

www.bol.com

 

Lees ook:

DEPT en Beiersdorf breiden samenwerking uit naar Frankrijk

01-03-2024 | 09:53:37
De uitbreiding naar Frankrijk brengt uitdagingen met zich mee, zoals het verschil in taal tussen Belgisch-Frans en Frans.

Activatie van Knorr brengt mensen bij elkaar op Ramadan Markt

28-02-2024 | 15:26:00
Om het halal assortiment van Knorr onder de aandacht te brengen, lanceert het merk, in samenwerking met influencerduo Healthy Sisters, een Ramadan Markt en een stedentour

Zeeman lanceert virtuele brandstore in Roblox tijdens Fashion Week

28-02-2024 | 12:00:00
Zeeman biedt tegengeluid aan dure digitale mode met betaalbare basics in virtuele brandstore

ASICS lanceert campagne Move Her Mind in aanloop naar International Women's Day

27-02-2024 | 13:04:00
Vrouwen die regelmatig bewegen voelen zich 52 procent gelukkiger, 48 procent zelfverzekerder en 50 procent energieker

Persuade en Abovo Media ontwikkelen campagne 50-jarig bestaan Scapino

26-02-2024 | 10:33:00
De campagne zal heel 2024 te zien zijn en wordt crossmediaal uitgerold op tv, social media, online, in folders en in de winkels

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.