Marketing Report
Born05 en Glasnost (Ace) ontwikkelen contentplatform voor Porsche Nederland (Pon) nieuws

Born05 en Glasnost (Ace) ontwikkelen contentplatform voor Porsche Nederland (Pon)

Porsche Nederland (oftewel importeur Pon) heeft onder de naam Discovered een online lifestylemagazine voor ambitieuze Nederlanders gelanceerd. Geen focus op pk’s, motoren of wegligging, maar verhalen over creatieven en ambitieuze ondernemers die hun dromen verwezenlijken. Alle content gaat over uncommon mensen en initiatieven. Met Discovered richt de importeur van Porsche in Nederland zich tot de toekomstige generaties Porsche-rijders, en bouwt het merk een duurzame relatie door middel van inspirerende content uit de populaire subculturen die hen aanspreekt. Voor het platform werkt de importeur van Porsche in Nederland samen met creative pr-agency Glasnost en digital branding agency Born05, beide onderdeel van Ace.

Voor ondernemers en creatieven

De bijzondere verhalen van succesvolle peers dienen als inspiratie voor de doelgroep. Om een langetermijnrelatie met hen op te bouwen, heeft de importeur van Porsche in Nederland besloten om owned kanalen te lanceren.

Jasper Koek, pr- en contentmanager bij Pon Luxury & Performance Cars (waaronder het merk Porsche in Nederland valt) en hoofdredacteur van Discovered: “We bouwen aan onze community en hebben zelf controle over de data. In de komende jaren zal Discovered doorgroeien met nieuwe spraakmakende formats en redactioneel hoogwaardige verhalen, met als uiteindelijke doel dat ook het hart van de nieuwe generaties een sprongetje maakt bij het zien van een Porsche,”

Uncommon verhalen in een wereld van overvloed

Discovered richt zich op het professionele leven van mensen. Van de meest kunstzinnige hospitality experts tot grimmige underground graffiti kunstenaars; je volgt mensen die niet terugdeinzen voor het onbekende, maar juist de sprong wagen.

Jasper Koek: “Op Discovered verkennen we de werelden van onder meer kunst, design, mode en reizen. We gaan daarbij op zoek naar schaarste in een wereld van overvloed. Zo vertellen ondernemers openhartig over de kantelpunten in hun carrière in het documentaire format Tipping Points. En in de maandelijkse podcast Moved by Sound interviewt Eva Cleven muzikale smaakmakers over hun carrière aan de hand van zeven muziektracks die zij zelf hebben geselecteerd. Natuurlijk ontkomen we op Discovered niet aan autoreviews, maar dat doen we op een onorthodoxe manier.”

In de videoserie Eye for Detail beoordelen designers uit verschillende disciplines nieuwe en oude Porsches vanuit hun eigen specialisme, zoals vormgever Mats Horbach, schoenenontwerper Zeynep Dag en architect Rikjan Scholten.

De lancering van Discovered past binnen de strategische focus van de importeur van Porsche in Nederland om nieuwe doelgroepen aan het merk te binden aan de hand van personen en verhalen waarmee zij zich identificeren. Zo is José Woldring (The Media Nanny) al enige jaren merkambassadeur van Porsche in Nederland, was er in 2020 de videoserie The Eclectic Gamechanger met interviews met uncommon ondernemers, en draaide in 2021 de campagne Conventies zijn er om doorbroken te worden, die zich primair richtte op een vrouwelijke doelgroep in het mannenbolwerk van de autowereld.

Een samenwerking met Glasnost en Born05

Voor de realisatie van Discovered sloeg Pon Luxury Cars de handen ineen met Creative pr Agency Glasnost, onderdeel van Ace. Na de eerste strategische en creatieve fases hebben zij ook de hulp ingeschakeld van andere bureaus binnen de groep. Digital Branding Agency Born05 ontwikkelde het platform en de visuele identiteit van Discovered, waarbij in samenwerking met audio agency Airborne de podcast Moved by Sound tot stand is gekomen.

Porsche is onderdeel van Volkswagen AG waarvoor Pon inmiddels sinds 1947 deze merken in Nederland vertegenwoordigt als importeur.


Credits:

Opdrachtgever: Pon (importeur van Porsche in Nederland) | pr-manager en hoofdredacteur: Jasper Koek | Manager marketing & communication: Ruurd Neurink | Glasnost (lead agency) | Account Director: Lin Schakenraad, Sophia Heemskerk | Strateeg: Amber Haank, Sophie Benink | Account: Selen Kirkagac, Kristy Arets, Arthur van Seggelen | Senior Content Specialist: Arthur van Seggelen | Senior Content Creative: Christian Brienen | Redacteur: Mathijs Pattinama | Born05 | Creative Director: Timo Wilbrink | Art Director: Laurens Beil | Senior developer: Arjen Gosman | Motion designer: Jesse Otten | Insights Strateeg: Marjolein Franse | Project Manager: Marthe van der Westerlaken

discovered.porsche.nl
www.pon.com
www.porsche.nl
www.weareace.com
www.born05.nl
www.glasnost.amsterdam
www.airborne.audio


Lees ook:

[Interview] Ruurd Neurink: Porsche omarmt met groot succes elektrificatie - niet de laatste keer dat wij de grenzen opzoeken

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.