Brancheverenigingen VIA en MWG willen fuseren

Brancheverenigingen VIA en MWG willen fuseren

Brancheverenigingen VIA en MWG zijn voornemens per 1 september 2023 te fuseren en samen verder te gaan onder de naam van VIA. Hiervoor zullen beide partijen eind augustus akkoord vragen aan hun leden.

Voorgestelde bestuur

Het voorgestelde bestuur zal bestaan uit een dagelijks en een themabestuur. Beide worden ondersteund door het VIA-bureau. Het dagelijks bestuur zal bestaan uit voorzitter Rik Ledder (TBWA/NEBOKO), vicevoorzitter Maiko Valentijn (GroupM), penningmeester Dorine van Mullem (Talpa) en secretaris Sonja Vroling (KPN). De overige bestuursleden Mèlanie Bosveld, Atva van Zanten, Diana van Roest, Renee van den Oetelaar, Eva van Heuven, Tessa van der Starre, Gijs de Bruijn, Joris Lak, Brian Hirman en Charley Peereboom gaan zich samen met de taskforces richten op de volgende zeven thema’s: Mens, Talent, Celebrate, Visie, Innovatie, Ondernemerschap, Data, Tech en Privacy. Saskia Baneke-Delfgaauw blijft de directeur van de vernieuwde VIA.

Krachten bundelen

Maiko Valentijn, voorzitter van MWG en toekomstige vicevoorzitter: "We kregen van steeds meer leden de logische vraag waarom we onze krachten niet bundelen, daarom zijn we daarover met elkaar in gesprek gegaan. We zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. Living apart in perfect harmony. Maar de ontwikkelingen in ons vak vragen om meer verbinding. Door kennis en inzichten met elkaar te delen, helpen en verrijken we elkaar en creëren we voor onze leden een platform waarin zij als bedrijven en mensen kunnen groeien. Dat zowel de leden van MWG als VIA dit gevoel zo ruim delen, is een fijne bevestiging. Velen beseffen dat het heel logisch is om dit te doen. Samen zijn we sterker."

Nieuwe ontwikkelingen

VIA-directeur Saskia Baneke-Delfgaauw geeft aan dat de voorgenomen fusie daarnaast goed wordt ontvangen omdat de samensmelting veel leuke en interessante ontwikkelingen met zich meebrengt. Bestaande initiatieven, werkgroepen en evenementen, waaronder de AMMA Awards en YIM, verdwijnen niet, maar worden uitgebreid met nieuwe, innovatieve projecten en evenementen.

Algemene ledenvergadering

De leden van beide verenigingen zijn al persoonlijk geïnformeerd. Voor beide verenigingen zal er op 29 augustus 2023 een buitengewone ledenvergadering plaatsvinden waarbij de voorzitter en directeur een toelichting geven op de voorgenomen fusie. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om vragen te stellen. De besturen van beide verenigingen hebben al akkoord gegeven.

www.vianederland.nl

www.mwg.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Overname B12 Consulting door Yuma

13-05-2024 | 16:30:00
Met de integratie van B12 in Yuma zal de groep de volledige digitale transformatie van klanten verder kunnen versterken

Paramount Global vervangt CEO in overnamediscussie

01-05-2024 | 15:38:30
Paramount Global heeft CEO Bob Bakish vervangen door een CEO-office met drie directeuren: George Cheeks (CEO van CBS Entertainment), Chris McCarthy (van Showtime Entertainment, MTV Entertainment en Paramount Media Networks) en Brian Robbins (CEO van Paramount Pictures en Nickelodeon)Paramount Global heeft CEO Bob Bakish vervangen door een CEO-office met drie directeuren: George Cheeks (CEO van CBS Entertainment), Chris McCarthy (van Showtime Entertainment, MTV Entertainment en Paramount Media Networks) en Brian Robbins (CEO van Paramount Pictures en Nickelodeon)

Alfred neemt short-form videocontent pionier OnSocial over

10-04-2024 | 07:17:00
Deze strategische samenwerking versterkt Alfred’s positie in het digitale landschap en biedt merken nog meer wegen naar de Happy Many

Team5pm neemt Lijm Amsterdam over

03-04-2024 | 00:00:00
Data-driven video agency Team5pm neemt Lijm Amsterdam over. Lijm Amsterdam is gespecialiseerd in de productie van creatieve social content voor platforms zoals TikTok, Instagram en SnapChat

Aad Kuijper vaste adviseur van Hotel L'Amour

28-03-2024 | 14:59:00
Aad Kuijper heeft zijn dienstverband bij Hotel L’Amour per 1 maart 2024 omgewisseld voor een vast adviseurschap. Peter van Rij heeft aangegeven dat de aandelen van Aad Kuijper in Hotel L’Amour zullen worden verkocht aan mede-oprichters Martijn van Marle en Peter van Rij
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.