Marketing Report
Brancheverenigingen VIA en MWG willen fuseren nieuws

Brancheverenigingen VIA en MWG willen fuseren

Brancheverenigingen VIA en MWG zijn voornemens per 1 september 2023 te fuseren en samen verder te gaan onder de naam van VIA. Hiervoor zullen beide partijen eind augustus akkoord vragen aan hun leden.

Voorgestelde bestuur

Het voorgestelde bestuur zal bestaan uit een dagelijks en een themabestuur. Beide worden ondersteund door het VIA-bureau. Het dagelijks bestuur zal bestaan uit voorzitter Rik Ledder (TBWA/NEBOKO), vicevoorzitter Maiko Valentijn (GroupM), penningmeester Dorine van Mullem (Talpa) en secretaris Sonja Vroling (KPN). De overige bestuursleden Mèlanie Bosveld, Atva van Zanten, Diana van Roest, Renee van den Oetelaar, Eva van Heuven, Tessa van der Starre, Gijs de Bruijn, Joris Lak, Brian Hirman en Charley Peereboom gaan zich samen met de taskforces richten op de volgende zeven thema’s: Mens, Talent, Celebrate, Visie, Innovatie, Ondernemerschap, Data, Tech en Privacy. Saskia Baneke-Delfgaauw blijft de directeur van de vernieuwde VIA.

Krachten bundelen

Maiko Valentijn, voorzitter van MWG en toekomstige vicevoorzitter: "We kregen van steeds meer leden de logische vraag waarom we onze krachten niet bundelen, daarom zijn we daarover met elkaar in gesprek gegaan. We zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest. Living apart in perfect harmony. Maar de ontwikkelingen in ons vak vragen om meer verbinding. Door kennis en inzichten met elkaar te delen, helpen en verrijken we elkaar en creëren we voor onze leden een platform waarin zij als bedrijven en mensen kunnen groeien. Dat zowel de leden van MWG als VIA dit gevoel zo ruim delen, is een fijne bevestiging. Velen beseffen dat het heel logisch is om dit te doen. Samen zijn we sterker."

Nieuwe ontwikkelingen

VIA-directeur Saskia Baneke-Delfgaauw geeft aan dat de voorgenomen fusie daarnaast goed wordt ontvangen omdat de samensmelting veel leuke en interessante ontwikkelingen met zich meebrengt. Bestaande initiatieven, werkgroepen en evenementen, waaronder de AMMA Awards en YIM, verdwijnen niet, maar worden uitgebreid met nieuwe, innovatieve projecten en evenementen.

Algemene ledenvergadering

De leden van beide verenigingen zijn al persoonlijk geïnformeerd. Voor beide verenigingen zal er op 29 augustus 2023 een buitengewone ledenvergadering plaatsvinden waarbij de voorzitter en directeur een toelichting geven op de voorgenomen fusie. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om vragen te stellen. De besturen van beide verenigingen hebben al akkoord gegeven.

www.vianederland.nl

www.mwg.nl

 

Lees ook:

Conversionista sluit zich aan bij Fabrique en Q42

22-11-2023 | 08:00:00
Het Scandinavische CRO-bureau Conversionista kondigt zijn uitbreiding naar Nederland aan

Marketing automations experts Ematters en RapidSugar gaan samen

21-11-2023 | 12:50:50
Per 1 november 2023 zijn marketing automation expert Ematters en RapidSugar samengegaan. Beide merken blijven onafhankelijk vanuit het eigen merk opereren, maar bundelen hun krachten.

Kompas Publishing neemt Gids.tv en Weer.nl over van Talpa Network

03-10-2023 | 10:23:00
Met de overname zet Kompas Publishing in op verdere uitbreiding van haar portfolio

Dawn gaat verder onder de naam Springbok, Jurian van der Hoeven en Marjolein Huisinga gaan bureau leiden, andere rol Inge Ligthart

29-09-2023 | 08:00:00
Met de rebranding zet het de volgende stap als onderdeel van de internationale digitale en creatieve agency voor positieve groei

Roularta Media Group neemt drie magazines van WPG Media over

26-09-2023 | 09:02:00
Met deze overname wordt Roularta Media Group eigenaar van drie magazinemerken in het mindfullness-segment in Nederland
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.