Marketing Report
Buro Dertig en Goeie Ouwe Koeien starten campagne Gewoon Gaan voor culturele sector

Buro Dertig en Goeie Ouwe Koeien starten campagne Gewoon Gaan voor culturele sector

Buro Dertig en Goeie Ouwe Koeien hebben een online campagne gelanceerd onder de noemer Gewoon Gaan. Naar musea, theaters, podia en filmhuizen. Juist nu.

Buro Dertig (van Floor van den Elsen en Malou te Wierik) en Goeie Ouwe Koeien (van Hannah Backx en Roos Hamelink) hebben de campagne ontwikkeld om een positieve boodschap voor de culturele sector te brengen. Beide bedrijven werken voor en met de culturele sector en willen op deze manier de sector een steuntje in de rug geven. De campagne is vanuit een eigen initiatief van de bureaus ontwikkeld.

In de campagne wordt opgeroepen te genieten van livemuziek of een film. Daarbij benadrukken initaitiefnemers dat ook op afstand met mondkap en op een stoel cultuur ervaren kan worden.

Buro Dertig en Goeie Ouwe Koeien roepen musea, theaters, filmhuizen, podia, cultuurliefhebbers, belangenverenigingen en culturele accounts op social media op om de campagne zoveel mogelijk te delen. Het doel van de campagne is om een grote groep in beweging te krijgen richting musea, theaters, podia en filmhuizen. Verschillende campagnes roepen op om te doneren, maar de campagne roept op om gewoon te gaan.

Verschillende instellingen hebben de campagne al gedeeld waaronder het Centraal Museum, De Makers Podcast, het Taalmuseum, Noorderkerkconcerten, Teylers Museum, het Muiderslot en influencers zoals Explore Utrecht en Cultuursnuiver.

Hannah Bakx, mede-oprichter van Goeie Ouwe Koeien: "Ik ga gewoon. Naar musea, podia, theaters en filmhuizen. En ik zet graag 5 redenen op een rijtje waarom jij ook gewoon kan gaan. Een cultureel uitje is Gezellig, het liefst ga ik samen, want dat is veel leuker dan alleen. Of wat dacht je van een uitje met je geliefde? Goede date hoor! Er is Genoeg cultuur en voor iedere smaak is er wel een culturele instelling te vinden. De culturele sector kan wel wat steun gebruiken. En als we allemaal één keer gaan, maakt dat al verschil."

De campagne loopt de gehele maand september 2020 en is op 1 september 2020 gestart.

www.burodertig.nl
www.goeieouwekoeien.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief