bvA gaat gesprek aan met Facebook

bvA gaat gesprek aan met Facebook

Namens adverteerders spreekt bvA haar zorgen uit over de manier waarop op online platforms fake news wordt verspreid en aangezet wordt tot haat, discriminatie, geweld en racisme. bvA gaat in gesprek met Facebook om te begrijpen welke maatregelen zij nemen om transparantie en handhaving te realiseren en wat bvA en andere belanghebbenden in de industrie hieraan kunnen bijdragen.

Als ‘netwerk van merkleiders’ zet bvA zich in voor een gezond -online- medialandschap dat veilig is voor merken en mensen, ongeacht geslacht, ras, geloof, seksuele oriëntatie, leeftijd, gezondheid of sociale klasse.

Evenals de World Federation of Advertisers (WFA) roept bvA online platforms op veel meer te doen om te voorkomen dat deze schadelijke inhoud wordt verspreid en om snel actie te ondernemen als dit toch gebeurt.

bvA stelt te geloven dat het mogelijk is structureel meer controle op social media content te krijgen zonder dat de vrijheid van meningsuiting in het gedrang komt. Daarbij is bvA van mening dat dit een verantwoordelijkheid van de platforms is in samenwerking met de gehele communicatie-industrie.

Zie ook: Adverteerdersboycot Facebook, Twitter en Instagram wordt steeds groter
Zie ook: [Forum] Hoe kunnen media in Nederland optimaal in Nederland gebruik maken van de adverteerdersboycot van social media

 www.bva.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.