Marketing Report
Canvas wordt per 4 september VRT Canvas nieuws

Canvas wordt per 4 september VRT Canvas

Op 4 september 2023 wijzigt de tweede zender van de VRT zijn naam in VRT Canvas. Dit is een stap die volgens  de VRT past binnen de VRTRN 2030-strategie, waarmee de VRT wil uitgroeien tot een centraal digitale mediaorganisatie. Op 1 mei 2023 werd de naam van de eerst tv-zender van de VRT al gewijzigd in VRT 1, waarmee de Vlaamse publieke omroep zijn VRT-merk voortaan centraal stelt bij zijn tv-kanalen en laat aansluiten bij de merken VRT NWS en het VOD-merk VRT Max.

De rebranding van VRT Canvas kwam tot stand door een samenwerking tussen VRT (met Marketing Manager Elisabeth Roelandt, Brand Manager Saartje Vanderstukken en Marketing Producer Rebecca Van de Voorde) en het brand consultancy bureau Saffron & Gédéon.

Elisabeth Roelandt,  Manager Marketing van de VRT: “VRT Canvas positioneren we als een challenger. Kritisch, prikkelend, maar altijd relevant. Door de merknaam te veranderen, versterken we de band met het moedermerk VRT, zodat we elke doelgroep de juiste content kunnen blijven aanbieden.”

De zwart-wit look & feel maakt plaats voor meer kleur, met een huisstijl die de content laat spreken. De idents, de korte animaties die het net herkenbaar maken, tonen krachtige beelden uit specifieke programma's, die een duidelijke uniformiteit tonen bij de verschillende zenders en VRT MAX.

VRT Canvas houdt volgens eigen zeggen de nadruk op kwaliteit, durf, humor en de wens om de Vlaamse kijkers te inspireren. VRT Canvas wordt in Nederland bij alle distributeurs aangeboden mede dankzij een wettelijke doorgifteplicht.

www.vrt.be

www.canvas.be

www.saffron-consultants.com

 

Lees ook:

België: Groeiende omzet maar dalende winstmarge bureaus in 2022

10-07-2023 | 14:57:00
De creatieve bureaus in België hebben het afgelopen jaar een groei van 15,5 procent bruto marge behaald. Dit blijkt uit de resultaten van de jaarlijkse Profitability Survey van de Belgische branchevereniging ACC

Springbok ontwikkelt Ethias-campagneplatform voor jonge Belgen

17-06-2023 | 17:41:00
De Belgische verzekeraar Ethias heeft een op Belgische twintigers door Springbok ontwikkeld campagneplatform gelanceerd. Met #FailBetter wil Ethias twintigers aanmoedigen om nieuwe stappen te zetten in het leven. Een leven dat bestaat uit vallen en opstaan

Lobke Heisen Juryvoorzitter bij de Belgische BOCA’s

24-05-2023 | 14:26:00
Lobke Heisen, directeur marketing, business development en Creative Director bij LBL Communicatie & Contentmarketing is benoemd tot juryvoorzitter van de Best of Content Awards (BOCA)

DPG Media lanceert VTM Go+ in België: abonnement zonder reclame

03-05-2023 | 13:30:00
DPG Media heeft VTM Go+ in België gelanceerd. Dit is een betaalde reclameloze versie van de gratis streamingdienst VTM Go die wél reclame bevat. VTM Go bevat alle uitzendingen van VTM, VTM2, VTM3, VTM4 en VTM Non Stop Dokters alsmede kinderprogramma’s van onder meer Studio100

Vlaamse zender Eén is voortaan VRT 1 met een andere stijl

01-05-2023 | 11:39:00
Televisiezender Eén heet voortaan VRT 1 en heeft daarmee ook een anderlogo, vormgeving en stijl gekregen.. Op die manier wil de publieke omroep van Vlaanderen het moedermerk VRT centraler zetten. De andere tv-zenders, Canvas en Ketnet, behouden hun naam
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.