Carlings en VIRTUE lanceren augmented reality t-shirt

Carlings en VIRTUE lanceren augmented reality t-shirt

De Scandinavische retailer Carlings en VIRTUE, het creatieve bureau van VICE, gaan een samenwerking aan na het wereldwijde succes van de lancering van 's werelds eerste digitale kledingcollectie. Ze lanceren The Last Statement T-shirt: samen hebben zij het traditionele t-shirt opnieuw uitgevonden voor het digitale tijdperk. Daarmee creëren zij een social media statement piece, waardoor alle toekomstige statement t-shirts overbodig worden.

Wanneer The Last Statement T-shirt wordt gefotografeerd door een Instagramfilter en gedeeld wordt op social media, kunnen gebruikers via hun telefoon het t-shirt veranderen. Iedere dag kan hetzelfde T-shirt een nieuw statement en ontwerp weergeven, om een boodschap te onderbouwen, zonder ooit nog een ander shirt te hoeven kopen.

Roy Mikalsen, CEO van Carlings: "Een statementshirt is een mooie manier om de boodschap van mensen zonder echte stem naar buiten te brengen. Vandaag de dag kan men dankzij social media deze boodschap vervierduizendvoudigen. Maar social media dragen ook bij aan het eenmalig aanschaffen van een (statement) shirt. Daarom hebben wij uitgezocht hoe de digitale impact van een enkel t-shirt verlengd kan worden."

Hoe het T-shirt werkt

Het T-shirt heeft een grafisch logo dat is ontworpen als trackingpunt voor smartphones. Door gebruik te maken van dezelfde trackingtechnologie als de gezichtsfilters van Instagram, kunnen mensen digitaal nieuwe ontwerpen op het t-shirt weergeven via hun telefoons. De Target Tracking Augmented Reality-technologie van Instagram kon voorheen alleen op gezichten toegepast worden en is sinds kort ook toepasbaar op andere gebieden.

Morten Grubak, Executive Creative Director, VIRTUE Northern Europe: "Technologie verandert snel en wordt vaak alleen maar ingezet omdat het nieuw is. Hierbij wordt in veel gevallen niet overwogen hoe het ingezet kan worden ten goede van grotere kwesties in de wereld. Samenwerken met Carlings gaf ons de kans om te laten zien hoe de nieuwe Instagramtechnologie ingezet kan worden, om bewustzijn rondom belangrijke thema's te verspreiden en tegelijkertijd de invloed van mode op het klimaat te verminderen. Daarnaast willen we de perceptie die men heeft met betrekking tot filters veranderen. We willen laten zien dat filters een waardevol hulpmiddel kunnen zijn dat mensen kan informeren en een stem kan geven. Op deze manier kunnen we creativiteit aanmoedigen en de perceptie van wat mogelijk is tussen mode en technologie veranderen."

The Last Statement T-Shirt kost 39,90 euro, waarvan 10 euro van iedere aankoop wordt gedoneerd aan Wateraid. 

www.virtueworldwide.com
www.vice.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.