[Case] Abovo Media: Zorg verlenen is een kunst

[Case] Abovo Media: Zorg verlenen is een kunst

Acibadem IMC geniet veel prestige, maar de naamsbekendheid binnen de specifieke Nederlandse doelgroep is nog niet op het gewenste niveau. Aan Abovo Media de uitdaging om de naamsbekendheid met een combinatie van branding en performance te verhogen.

Doelstelling

Om deze uitdaging aan te pakken, ontwikkelde Abovo een strategie die een balans biedt tussen branding en performance. Dit om de bekendheid van het merk vte ergroten, maar ook tastbare resultaten behalen in termen van betrokkenheid en conversie binnen de doelgroep.

Doelgroep

Met een geïntegreerde benadering streeft Abovo ernaar om Acibadem IMC stevig op de kaart te zetten bij de 45-plussers in Nederland en een sterke basis te leggen voor langdurige merkloyaliteit en groei.

De aanpak

Zorg verlenen is een wetenschap: nauwkeurig onderzoeken met een oog voor detail; altijd gericht op het beste eindresultaat. Maar zorg verlenen is veel meer dan dat en vraagt om een persoonlijke touch, betrokkenheid en menselijkheid. Met dit concept optimaliseerde Abovo de campagneplanning voor maximaal effect met onderstaande middelen:

Tv en radio

Deze traditionele media zorgen voor een hoge impact en een langdurige aanwezigheid bij de doelgroep. Door een strategische combinatie van tv en radio bereikte Abovo een breed publiek met een consistente boodschap: zorg verlenen is een kunst. De tv- en radiocampagnes werden zo getimed dat ze de meeste kijkers en luisteraars bereikten op momenten van hoge betrokkenheid.

Social media

Via gerichte social media campagnes kon Abovo specifieke segmenten van de doelgroep nauwkeurig bereiken en betrekken. De boodschap is visueel uitgedrukt door medische instrumenten te combineren met kunstuitingen. Dit ondersteunde de bredere tv- en radiocampagnes en versterkte de merkboodschap. Voor optimaal resultaat zijn de uitingen afgestemd op de piekmomenten van online activiteit binnen de doelgroep.

SEA & SEO

Om de online zichtbaarheid te maximaliseren en verkeer naar de website te genereren, zette Abovo SEA en SEO in. Dit zorgde voor een continue stroom van geïnteresseerde bezoekers naar de site, wat de effectiviteit van de tv- en radiocampagnes verder versterkte.

Resultaten

De campagne heeft de volgende resultaten opgeleverd:

Tv-bereik: 4,3 miljoen mensen binnen de doelgroep zijn minimaal één keer bereikt.
Radio-bereik: 2,9 miljoen mensen binnen de doelgroep zijn minimaal één keer bereikt.
Social-media-bereik: meer dan 400.000 mensen zijn bereikt met diverse campagne-uitingen om de doelgroep dieper de funnel in te trekken.

Ondanks dat de campagne is ingestoken op maximale naamsbekendheid is middels een analyse van Google Analytics goed terug te zien dat er tijdens de campagneperiode 2 keer zoveel webverkeer was. Deze resultaten vormen een solide basis voor de verdere opbouw van naamsbekendheid, vooral met het oog op de aankomende campagnes tijdens het EK 2024 en na de zomer.

www.abovomedia.nl

www.acibademimc.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

10-07-2024 | 17:06:00
Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie

Abovo Media: Audio volop in beweging in eerste halfjaar 2024

10-07-2024 | 10:54:00
We kunnen niet spreken over een saai en rustig 2024 in radioland. Integendeel, veel DJ-transfers, rechtszaken over FM frequenties, never a dull moment

[Vacatures] Abovo Media zoekt een Social Media Advertising Consultant

03-07-2024 | 08:19:55
Abovo Media is per direct op zoek naar een Social Media Advertising Consultant

[Vacatures] Abovo Media zoekt een Senior Social Advertising Consultant

03-07-2024 | 07:54:00
Abovo Media is per direct op zoek naar een Senior Social Advertising Consultant

Willem-Albert Bol (Abovo Maxlead): Challengermentaliteit is belangrijk

28-06-2024 | 16:13:00
Abovo Maxlead organiseerde in Groenekan zijn klantendag en vierde tegelijk zijn 25-jarig bestaan en benadrukte de challenger-mentaliteit. Tijdens deze dag sprak onder anderen Christian van Thillo. Marketing Report was aanwezig

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.