Marketing Report
[Case] Azerion helpt Ajax om supporters te bereiken voor vrouwenklassieker nieuws

[Case] Azerion helpt Ajax om supporters te bereiken voor vrouwenklassieker

Ajax wilde de Johan Cruijf Arena zo vol mogelijk krijgen met supporters tijdens de vrouwenklassieker Ajax-Feyenoord op 4 maart: met deze missie ging Azerion aan het werk met een campagne.

Maar hoe bereik je de (vrouwen)voetbalfan en waar bevindt deze doelgroep zich? Met het sterke voetbalnetwerk wist Azerion Nederland hier wel raad mee.

Merkactivatie

Met een sterke online- en offline advertisingcampagne heeft Ajax miljoenen mensen bereikt. Om de online campagne te versterken is ook het online advertentienetwerk van Azerion ingezet in de vorm van display advertising, social media advertising en online video advertising. Daarnaast zijn er verschillende DOOH-uitingen gedraaid op metro- en treinstations in Amsterdam en omgeving.

De display advertenties leverden 8.107.064 impressies op met een gemiddeld CTR van 0,39 procent wat uitkomt op 24.475 clicks. Bij de inzet van online video advertising is gekozen om deze te draaien in de vorm van pre-roll en TikTok video’s, wat in totaal 7.116.678 impressies opleverde. Hierbij hadden de pre-roll advertenties een completion rate van maar liefst 94,37 procent. De DOOH-advertenties leverden 2.335.657 impressies op.

Recordaantal bezoekers

Ajax wist een recordaantal toeschouwers te behalen voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Bij de vrouwenklassieker waren maar liefst 33.742 toeschouwers aanwezig, waarmee het oude record van 14.618 toeschouwers ruimschoots is overtroffen.

Credits:

Adverteerder: Ajax | Looptijd: Februari/maart 2023 | Inzet: Display, Online Video, Social Media & DOOH | Verantwoordelijke campagne: Marc van der Ploeg

www.mmedia.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.