Cellnex start met digitalisering van advertentiemasten

Cellnex start met digitalisering van advertentiemasten

Cellnex Nederland, onderdeel van Cellnex Telecom, Europa’s grootste onafhankelijke telecommunicatie infrastructuur provider, is gestart met de digitalisering van haar advertentiemasten. Deze reclamemasten, die vanuit een eerdere acquisitie onderdeel uitmaken van de telecommunicatie infrastructuur van Cellnex, bevinden zich op diverse, strategisch gelegen locaties, in Nederland.

Samenwerking Hillenaar

De telecommunicatie infrastructuur van Cellnex in Nederland omvat ruim 4.000 antenne opstelpunten, waaronder 24 hoge telecom- en datatorens, het Media Gateway datacenter op het Mediapark in Hilversum en een aantal reclamemasten, die zich langs drukke verkeersaders bevinden.

In het kader van duurzaamheid heeft Cellnex besloten een aantal van haar bestaande reclamemasten te digitaliseren. Voor de exploitatie van deze reclamemasten is zij een samenwerking aangegaan met Hillenaar Outdoor. Hillenaar exploiteert in totaal inmiddels meer dan 45 grote digitale schermen en is daarmee een speler van formaat op de Out-of-Home markt.

Recent is de eerste reclamemast uit het Cellnex portfolio gedigitaliseerd. Deze mast bevindt zich langs de A12 bij Arnhem.

Digitale Out-of-Home reclame (DOOH)

Digitale Out-of-Home reclame neemt een grote vlucht. Niet in de laatste plaats omdat het hiermee mogelijk is om beelden automatisch te laten wijzigen, waardoor de boodschap langer blijft hangen. Maar ook omdat content snel en eenvoudig aangepast kan worden aan actuele situaties.

Peter Heemskerk, CEO bij Hillenaar Outdoor: "We zien dat de vraag naar buitenreclame onverminderd groot is en blijft. Mits het om kwalitatieve locaties gaat die voor impact zorgen. De snelweg A12 bij Arnhem is bij uitstek zo’n locatie, met enorm veel passanten, die voldoet aan deze criteria."

Duurzaamheid

Net als Cellnex, heeft Hillenaar Outdoor duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom maakt zij zoveel mogelijk gebruik van digitale advertentiemasten. Alle digitale masten werken op de allerzuinigste en minst vervuilende LED verlichting. Door de bewuste keuze voor digitale masten, wordt tevens bespaard op de productie van doeken en overig materiaal. Ook wordt er, met het uitzetten van de masten tussen 0.00 uur en 06.00 uur, 25 procent van de tijd op stroom bespaard.

Yvette Meijer, Deputy Country Managing Director bij Cellnex Netherlands: "Uit oogpunt van duurzaamheid en kostenbesparing heeft Cellnex als missie om haar telecommunicatie infrastructuur aan te bieden op basis van shared use. Uiteraard is en blijft onze telecommunicatie infrastructuur primair beschikbaar voor de Mobiele Netwerk Operators. Een deel van de antenne opstelpunten is echter ook uitermate geschikt voor DOOH. De masten zijn strategisch gelegen en alle voorzieningen, zoals stroom en connectiviteit, zijn al aanwezig."

Peter Heemskerk: "Wij zijn erg blij met de samenwerking met Cellnex. We blijven nieuwe digitale reclamemasten toevoegen aan ons portfolio en kijken voortdurend naar kansrijke locaties langs drukke verkeersaders. De A12 is in dat opzicht een absolute parel. Wat ons betreft is dit dan ook de start van een groot aantal gezamenlijke locaties."

www.cellnex.com

www.hillenaar.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.