Marketing Report
CEO Rogier Bruggeman verlaat ZIGT, begint eigen bureau nieuws

CEO Rogier Bruggeman verlaat ZIGT, begint eigen bureau

Het jaar is koud begonnen en nu al groot transfernieuws. Rogier Bruggeman, CEO van ZIGT, gaat een van de grootste onafhankelijke mediabureaus van Nederland verlaten. Binnen enkele maanden zal hij zijn eigen bureau oprichten, dat actief zal zijn in het domein van mediastrategie.

Joost Istha, oprichter en eigenaar van ZIGT zal de komende periode optreden als CEO totdat een vervanger van Rogier Bruggeman wordt gepresenteerd.

Rogier Bruggeman: "Na zeventien onvergetelijke jaren bij ZIGT heb ik besloten dat ik een nieuwe wereld wil gaan ontdekken, die van het ondernemerschap. Dat maakt dat ik na januari de deur achter me dichttrek bij ZIGT en een nieuwe deur ga openen. Dat was een moeilijk besluit en laat me niet onberoerd, want ZIGT is een fantastisch bureau met mooie, gedreven en enthousiaste mensen en een klantportfolio met merken waar je alleen maar van kunt dromen om voor te werken.

Er liggen tevens zoveel mooie herinneringen. Van mijn allereerste pitch in 2006 die we wonnen (en die nog steeds klant bij ZIGT zijn nu) en de vele winsten daarna, tot de uitbreiding in diensten en locaties, het vormgeven van onze Freedom to Grow filosofie, de doorontwikkeling én groei van mensen, collega’s die terugkeerden omdat ze het ZIGT DNA misten, de vele enerverende ZIGT uitjes én uiteraard alle successen die we met en voor klanten hebben geboekt. Absoluut hoogtepunt voor mij was de verkiezing tot mediabureau van het jaar bij de AMMA’s in 2019.

In de eerste negen jaar bij ZIGT heb ik me kunnen ontwikkelen van planner tot algemeen directeur en in de laatste acht jaar bij ZIGT heb ik in die rol een bijdrage geleverd aan een verdrievoudiging van ZIGT.

Voor mijn gevoel heb ik alles er uitgehaald en dat maakt ook dat een nieuw avontuur is gaan kriebelen. En ik volg mijn gevoel nu. Dat gevoel gaat wel nog steeds wel uit naar ons mooie vakgebied, dus ik keer hoe dan ook terug. Wanneer en in welke vorm? Naar verwachting begin Q2 2024 en de komende tijd ga ik gebruiken om de propositie concreet vorm te geven, waarbij ik zelf ook weer meer terug naar de vakinhoud wil. En daarnaast neem ik de komende periode ook even gas terug, want die kans krijg je niet zo vaak in je leven. Dus even geduld, maar ik beloof: i'll be back!

Enorm dankbaar ben ik voor alle collega’s, klanten en mediarelaties waar ik de afgelopen zeventien jaar mee heb mogen samenwerken. De marketingwereld is overzichtelijk, dus een aantal van jullie ga ik zeker in de toekomst weer tegenkomen en een aantal anderen van jullie zal ik ook absoluut gaan missen. Een speciaal woord van dank aan Joost Istha, de oprichter van ZIGT die mij alle kansen heeft gegeven om me zakelijk te ontwikkelen tot wie ik nu ben en het vertrouwen dat ik heb gehad om het ZIGT schip acht jaar lang te besturen en op koers te houden. Mijn vertrek veroorzaakte wel even een schokgolf, maar tegen de rest van het managementteam zou ik willen zeggen: pak het stuur over en vaar volle kracht vooruit! En aan de rest van ZIGT: bewaak het DNA! ZIGT is uniek en daar zijn jullie allemaal verantwoordelijk voor.

Zelf vaar ik straks naar een nieuwe horizon, maar goed bepakt met een schat aan ervaring, een hoofd vol fijne herinneringen en ZIGT voor altijd in mijn hart. Een gelukkig, gezond en geweldig 2024 voor jullie allemaal. It’s a new dawn, it’s a new year, it’s a new life for me and i’m feeling good!"

www.zigt.nl

Lees ook:

[Vacatures] ZIGT zoekt een Online Marketing Consultant

16-02-2024 | 08:43:00
ZIGT is per direct op zoek naar Online Marketing Consultant – Arnhem

[Vacatures] ZIGT zoekt een Junior Creative Digital Advertising

15-02-2024 | 07:35:00
ZIGT is per direct op zoek naar Junior Creative Digital Advertising – Hooddorp

[Vacatures] ZIGT zoekt een Digital Media Planner

15-02-2024 | 07:27:00
ZIGT is per direct op zoek naar Digital Media Planner – Hoofddorp

[Vacatures] ZIGT zoekt een Data Scientist

09-02-2024 | 07:28:33
ZIGT is per direct op zoek naar Data Scientist

Anna Kuiper verlaat ZIGT

04-02-2024 | 10:05:00
Anna Kuiper, Managing Director Media bij ZIGT heeft besloten het mediabureau in Hoofddorp te verlaten. 2010 maakte ze de overstap van Accenture naar ZIGT.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.