Marketing Report
CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht nieuws

CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht

Vanaf 1 april start CheapTickets.nl als eerste partij ooit, met de verkoop van tickets voor volledig AI-gestuurde vliegreizen. De zogenoemde AI(R)-vluchten worden uitgevoerd zonder menselijke piloten en cabinepersoneel, waardoor de ticketprijzen lager liggen dan bij vliegreizen die niet worden uitgevoerd door AI-technologie.   

Het concept past bij de missie van het online reisbureau om ticketprijzen zo laag mogelijk te houden en daarmee iedere Nederlander de mogelijkheid te bieden om zelf onvergetelijke reiservaringen op te doen.

Mira van Houwelingen, Chief Marketing Officer bij CheapTickets.nl: "Het is ons doel om met behulp van innovatie ons reisaanbod efficiënter en betaalbaarder te maken. Dat is gelukt; deze ontwikkeling is een échte gamechanger in de luchtvaart, waarin innovatie en veiligheid als nooit tevoren samenkomen. Wij zijn er ontzettend trots op dat wij onze reizigers nu als eerste de vlucht van de toekomst kunnen aanbieden."

AI-service

Naast lagere prijzen, leidt de inzet van AI ook tot een soepelere reiservaring. Mira Van Houwelingen: "Inchecken gaat automatisch en aan boord worden reizigers volledig ontzorgd door een persoonlijke AI-stewardess. Tijdens het boeken kunnen zij dankzij een AI-assistent hun maaltijdvoorkeuren selecteren, die later in zelfbediening stations gemakkelijk kunnen worden afgehaald."

In-flight entertainment

Passagiers krijgen daarnaast ook op maat gemaakte entertainmentdiensten. Mira Van Houwelingen: "Door tijdens het boekingsproces enkele vragen te beantwoorden over hun muziek- en film voorkeuren, krijgen reizigers toegang tot een selectie films, tv-shows, afspeellijsten en digitale boeken via het AI-aangedreven entertainmentsysteem aan boord. Op die manier heeft iedere reiziger zijn ideale vlucht, voor slechts een fractie van de normale kosten."

www.cheaptickets.nl

www.mediatic.eu

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

DeWarmte winnaar iF Design Award 2024

08-03-2024 | 10:54:17
Warmtepomp AO gekozen tot winnaar in productcategorie Building Technology

[Column] Sebastiaan Cové (Timetohire): Vier lessen voor op weg naar de top

01-03-2024 | 11:39:00
Van gymdocent naar sales, naar Head of Marketing tijdens zijn reis naar de top leerde Sebastiaan Cové verschillende, essentiële lessen.

[Interview] Michiel Verstraten: LinkedIn als alternatief voor cold calling in de B2B

27-02-2024 | 13:16:00
Zorg voor een steengoed CRM-systeem. Je volgende nieuwe klant zit al in je netwerk en je moet dus zorgen dat je top of mind bent

Nederlanders zochten vaker psychologische hulp in 2023

27-02-2024 | 12:17:00
De grootste groei vond in het totaal aantal aanvragen voor psychologen, mediators en relatietherapeuten tussen december 2023 en januari 2024 plaats.

[Interview] Thomas Bekker & Dennis Mensink: Mediatic barst uit z’n voegen

22-02-2024 | 15:49:00
PR- en contentbureau voor impactpartijen Mediatic groet als kool, zowel nationaal als internationaal
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief