Marketing Report
Cheil Benelux ontwikkelt vuurwerkcampagne: De loterij die je niet wil winnen nieuws

Cheil Benelux ontwikkelt vuurwerkcampagne: De loterij die je niet wil winnen

Cheil Benelux bedacht en produceerde de nationale vuurwerkcampagne De loterij die je niet wil winnen voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De kans op vuurwerkletsel is namelijk een stuk groter dan het winnen van een grote geldprijs in een oudejaarsloterij.

Je maakt 241 keer meer kans op een knaller op je hoofd dan een knaller van een hoofdprijs in een oudejaarsloterij. Een manier om mensen te confronteren met de loterij die je niet wil winnen. En het meest schrijnende: iedereen speelt automatisch mee, want uit onderzoek van VeiligheidNL is maar liefst 46 procent van de slachtoffers toeschouwer. Uitschrijven is makkelijk: draag een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd afstand.

De loterij die je niet wil winnen

Voor de nationale vuurwerkcampagne heeft Cheil Benelux de vierdelige campagne De loterij die je niet wil winnen gecreëerd, met de dubbelzinnige boodschappen:

"10x meer kans op een vingertje minder dan een tonnetje meer"

"241x meer kans op een knaller op je hoofd dan een knaller van een hoofdprijs"

"4,6x meer kans op een klapper in je oog dan op jouw postcode"

"13x meer kans op oogletsel dan een € 2.500 winnen met een oudejaarslot"

Met de bewustwordingscampagne wil het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat iedereen stimuleren om op een veilige manier met vuurwerk om te gaan en het aantal vuurwerkslachtoffers terug te dringen.

Vivianne Heijnen, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat: "Oud en Nieuw is een feest van tradities. Oliebollen, vuurwerk en de oudejaarsloterij. Maar het moet ook een feest blijven en niet eindigen in ongelukken. Mensen moeten zich realiseren dat de kans op letsel door vuurwerk vele malen groter is dan de kans op een mooie prijs bij een oudejaarsloterij. Daarom is het goed dat iedereen zich bewust is van de risico’s en van de grote kans op letsel bij vuurwerk. Wil je vuurwerk kijken of afsteken? Doe het dan veilig: draag een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd afstand. Want dit is een loterij die je niet wil winnen."

Daniel Samama, Creative Director Cheil Benelux: "Ondanks extreem kleine kansen, doen we ieder jaar toch weer massaal mee aan een oudejaarsloterij. De kans op letsel door vuurwerk is vele malen groter en dat onderschatten we dan juist weer. In voorgaande jaren was de vuurwerkcampagne vooral gericht op jongeren, terwijl bijna de helft van de slachtoffers omstanders zijn. Dit rake inzicht bood ons de gelegenheid om slim in te haken op het enorme advertentie-geweld waarmee loterijen aan het einde van het jaar communiceren. Zo ontstond: de loterij die je niet wil winnen."

Campagnemiddelen

De campagne start op 18 december en omvat OOH, DOOH, verschillende bumper-ads op platforms zoals Youtube, Twitch, Instagram en Snapchat, evenals influencer content.

Credits:

Klant: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat | DPC: Anouk Drechsel | IenW: Karin van de Meeberg, Chantal Wals, Liesbeth Spoelma | Bureau: Cheil Benelux | Concept: Daan Haak, Kahraman Cinar, Tim de Waard (CD), Daniel Samama (CD) | Account: Judith Langeslag | Visual designs: Danny Bakker, Marilia Gavri, Raphael Bartels | Sound design: Amp.Amsterdam | PR: Ovide Agency, Agency Engines | Media: Initiative

www.cheil.nl

www.rijksoverheid.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Zie ook:

[Be More Challenger] Joep Verbunt over Matt Sleeps

04-04-2024 | 08:00:00
In de rubriek Be More Challenger gaan Tim de Waard & Daniel Samama op zoek naar de mensen achter de beste challenger merken van Nederland

Cheil Benelux ontwikkelt augmented reality tramhalte voor Samsung

02-04-2024 | 11:05:00
Het elektronicamerk lanceert een digital out-of-home-campagne in Brussel waarbij de AI-features van de Galaxy S24 de realiteit van de tramhalte beïnvloeden

Cheil Benelux ontwikkelt immersive experience R+T beurs voor Coulisse


04-03-2024 | 12:54:00
Deze ervaring biedt bezoekers een 360°-beeld van wat de wereld van smart Motionblinds te bieden heeft

[SHOWREEL!] Cheil: We help challenger brands grow

02-02-2024 | 08:50:00
We merge creativity, commerce and technology to make your brand blossom. Our world is changing faster than ever. That's why we love brands that embrace change and challenge the conventional. Is your brand like that? Or would you like it to be? Come over. And let's innovate, break rules and grow together

Dennis Hamakers Strategy Director Cheil Benelux

09-01-2024 | 09:38:00
Dennis Hamakers, afkomstig van DEPT, is verantwoordelijk voor de dagelijkse strategische leiding van het bureau
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief