Marketing Report
Chinese webshops grote uitdagers voor bekende modeketens nieuws

Chinese webshops grote uitdagers voor bekende modeketens

Chinese webshops blijven populair onder Nederlanders, ondanks de verhoogde invoerrechten en het feit dat de koopjes uit China regelmatig onder vuur liggen. Dit komt naar voren uit onderzoek van TrustDeals. De grootste Chinese webshops in Nederland zijn Shein, AliExpress en Temu.

Het couponplatform deed onderzoek naar de interesse van Nederlanders in Chinese webshops. Er zijn op dit moment tientallen Chinese webwinkels die in Nederland opereren. Het gaat hierbij voornamelijk om warenhuizen, elektronica en fashion winkels. Waar AliExpress in 2020 nog veruit de populairste Chinese webshop voor Nederlanders was, zie je nu door groeiende concurrentie een shift in de populariteit en is Shein op dit moment de favoriete Chinese webshop in ons land.

Concurrent voor bekende modeketens

Shein heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt en is nu veruit de grootste Chinese fashion winkel. Christiaan van Amstel van TrustDeals: “Shein is hiermee zelfs een grote uitdager geworden van H&M en Zara als het gaat om Nederland. Ondanks de toenemende kritiek in Nederland op dit soort webwinkels is de populariteit toch ongekend hoog. De lage prijzen en het ruime assortiment zorgen ervoor dat het aantrekkelijk blijft om producten uit Azië te halen.”

Een opvallende stijger in Nederland is ook Temu. Deze Chinese webshop wordt gezien als een (nog) goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld AliExpress. Ook is de bezorging sneller. De webshop kende in Nederland de afgelopen twee maanden een groei van 300 procent.

www.trustdeals.nl

Lees ook:

Dirk wint opnieuw Retailer of the Year-verkiezing

25-09-2023 | 17:39:00
Dirk voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot Beste supermarkt van Nederland

[Marketing Report Radio] Martijn van Amersfoort over Melkunie

25-09-2023 | 15:06:00
Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we hem over de submerken waar hij verantwoordelijk voor is binnen Melkunie

1,2 miljoen euro voor start-up BALZY

22-09-2023 | 11:07:00
Met deze kapitaalinjectie wil Balzy de internationale expansie te versnellen

[Marketing Report Radio] Ingmar Bruinsma over Balzy

21-09-2023 | 10:45:00
Ingmar Bruinsma is co-founder van Balzy. Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we hem over het ontstaan van Balzy

[Interview De Belofte 2023] Jordi Hillenga: Scapino onderscheidt zich door durf, lef en ondernemerschap

19-09-2023 | 09:44:00
Maud van Hecke is Applied Behavioral Scientist bij Open Now. Zij is genomineerd voor De Belofte 2023. We spreken haar.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.