Chinese webshops grote uitdagers voor bekende modeketens

Chinese webshops grote uitdagers voor bekende modeketens

Chinese webshops blijven populair onder Nederlanders, ondanks de verhoogde invoerrechten en het feit dat de koopjes uit China regelmatig onder vuur liggen. Dit komt naar voren uit onderzoek van TrustDeals. De grootste Chinese webshops in Nederland zijn Shein, AliExpress en Temu.

Het couponplatform deed onderzoek naar de interesse van Nederlanders in Chinese webshops. Er zijn op dit moment tientallen Chinese webwinkels die in Nederland opereren. Het gaat hierbij voornamelijk om warenhuizen, elektronica en fashion winkels. Waar AliExpress in 2020 nog veruit de populairste Chinese webshop voor Nederlanders was, zie je nu door groeiende concurrentie een shift in de populariteit en is Shein op dit moment de favoriete Chinese webshop in ons land.

Concurrent voor bekende modeketens

Shein heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt en is nu veruit de grootste Chinese fashion winkel. Christiaan van Amstel van TrustDeals: “Shein is hiermee zelfs een grote uitdager geworden van H&M en Zara als het gaat om Nederland. Ondanks de toenemende kritiek in Nederland op dit soort webwinkels is de populariteit toch ongekend hoog. De lage prijzen en het ruime assortiment zorgen ervoor dat het aantrekkelijk blijft om producten uit Azië te halen.”

Een opvallende stijger in Nederland is ook Temu. Deze Chinese webshop wordt gezien als een (nog) goedkoper alternatief voor bijvoorbeeld AliExpress. Ook is de bezorging sneller. De webshop kende in Nederland de afgelopen twee maanden een groei van 300 procent.

www.trustdeals.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Merken100] Marjolein Vendrig (Bever): De kracht van ons merk zijn onze buitenexperts

19-07-2024 | 13:00:16
Bever is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

[Merken100 2024] Johan van der Zanden (Albert Heijn): Onze missie is Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.

19-07-2024 | 12:53:43
Albert Heijn is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland

[Merken100] Petra Bremer: Bij Etos zijn we er voor iedereen

18-07-2024 | 11:56:00
Etos is één van de 250 merken die zijn genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Petra Bremer, directeur marketing & formats bij Etos.

Adrian Sanger (DVJ Insights): De Onstuitbare Groei van In-Store Media in Retail

17-07-2024 | 08:41:48
Binnen de brede definitie van wat we Retail Media noemen, is het benutten van de mogelijkheden in de fysieke winkel het afgelopen jaar aanzienlijk toegenomen.

Ekoplaza kiest voor Gardeners als pr-bureau

16-07-2024 | 15:27:00
Na een kennismaking besloten Ekoplaza en Gardeners samen te werken om Ekoplaza’s positie als marktleider in de biologische sector via pr te versterken.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.