Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

Christian van Thillo over verandering en disruptie: Take time to think en get things done

Christian van Thillo heeft op donderdag 27 juni 2024 tijdens twee optredens bij respectievelijk Abovo Maxlead en DPG Media (DPG Grow) een uitgebreide presentatie gegeven over hoe hij aankijkt tegen verandering en disruptie.

Zijn kernboodschap is: Make time to think and get things done. In een presentatie heeft hij de groei van zijn bedrijf uiteengezet. Volgens hem is er een enorm verschil tussen verandering en disruptie. Verandering is in zijn optiek een continu proces, terwijl disruptie een andere vaardigheid behelst omdat alle referenties veranderen en de handvatten wegvallen. De organisatie moest volledig op zijn kop, waarbij de journalistiek vertaald moest worden naar digitaal en ingespeeld moest worden op de andere digitale behoeften. Het bedrijf werkte toe naar digital first.

Aangaande de digitale disruptie zegt Christian van Thillo dat het een totaal andere manier van werken en denken betekent. Het leidde tot de overname van Sanoma, vooral dankzij NU.nl, en de introductie van trusted web.

De tv-disruptie

Christian van Thillo: "We hebben een grote disruptie meegemaakt in publishing. Er is nu een grote disruptie in televisie die opnieuw alles op zijn kop zet. Lineaire televisie gaat met 8/9 procent per jaar terug, mensen kijken uitgesteld. Mensen gebruiken juist wel de lokale zenders meestal en dan heb je natuurlijk de nieuwe spelers.

RTL Nederland gaat – als de mededingingsautoriteit het ons toelaat – veruit de grootste acquisitie worden die we ooit gedaan hebben. Helemaal met de banken trouwens, we moeten dat nog kunnen terugbetalen.

Terwijl natuurlijk de verkopers zeggen wij geloven er niet meer in, anders zouden we het niet kunnen kopen, gaat het wel om RTL Group, de grootste tv-groep in Europa. Dus beweren dat het geen risico zou zijn, dat is een beetje belachelijk; dit is een risico.

Ik vind RTL Nederland een formidabel bedrijf, supergoed geleid. Wat ze met Videoland gedaan hebben, 1,5 miljoen abonnees. Wij hebben in België maar 450.000 abonnees in onze SVOD-propositie waar we maar 50 procent van hebben.

Het spel van televisie zal hetzelfde zijn; het is een spel van strategische afwegingen maken. Hoeveel investeer ik nog in lineaire tv, hoeveel krijg ik nog van KPN, VodafoneZiggo, wat ga ik in AVOD doen, wat steek ik achter de betaalmuur, maar dan is het weer niet goed voor adverteerders. Dit wordt een spel van televisie.

We geloven ook dat het kan, we geloven dat dat bedrijf ook ons Belgische televisiebedrijf gaat helpen."

Inleiding: Willem-Albert Bol met Christian van Thillo:

www.dpgmediagroup.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

DPG Media vraagt vergunning aan bij ACM voor overname RTL Nederland

18-07-2024 | 13:18:00
DPG Media heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij de ACM voor de overname van RTL Nederland. De ACM besloot dat een vergunningsaanvraag noodzakelijk is omdat op basis van de melding de overname een mogelijk negatieve invloed heeft op de concurrentie.

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Case] DPG Media heeft ouders voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo bereikt

17-07-2024 | 09:45:30
Het resultaat? Maar liefst 901 kinderen hebben met hun ouders meegedaan aan de winactie en hebben de bandencheck uitgevoerd.

[Case] DPG Media: DS Automobiles versterkt positie met The Art of Travel

16-07-2024 | 12:29:00
In een markt waar onderscheidend vermogen en merkbekendheid essentieel zijn, staat DS Automobiles voor de uitdaging om haar positie als premium Frans automerk verder te versterken.

[Vacatures] DPG Media zoekt een Redactie- en data-analist AD.nl

08-07-2024 | 10:34:00
DPG Media is per direct op zoek naar Redactie- en data-analist AD.nl -Rotterdam
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.