Cleantech water start-up Aquablu lanceert limited edition Amsterdams Grachtenwater

Cleantech water start-up Aquablu lanceert limited edition Amsterdams Grachtenwater

Onze stad komt langzaam weer tot leven; de terrassen gaan weer open en de grachten raken weer gevuld. Jaarlijks wordt er zo’n 60.000 kilo plastic, 700 doden dieren en 12.000 fietsen uit het water gevist. Al wordt de kwaliteit van het grachtenwater steeds beter -helemaal tijdens de lock-down- , nog nooit eerder was het drinkbaar. 

Drinken uit de gracht? Een beetje vies, maar wel lekker. Aquablu ging de grachten op en tapte water uit de Keizersgracht, Herengracht & Prinsengracht. Voor de gelegenheid werd het zuiveringssysteem in een draagbare koffer op een sloepje geïnstalleerd. Hiermee werd het water uit de gracht gepompt en ter plekke gezuiverd, gemineraliseerd en gebotteld. De 50 flessen werden uitgedeeld aan Amsterdammers. Hun reacties? “Lekker. Je zou niet zeggen het grachtenwater is”. 

De duurzaam gebottelde flessen zijn exclusief te koop op de webshop van Aquablu via deze link voor premium prijs van €39,- Water vol met mineralen en Amsterdam spirit, zonder vervuiling. Want de systemen halen vervuilingen zoals bacteriën, virussen, hormonen en lood uit het water. De kwaliteit van het water kan worden gegarandeerd dankzij de “quality guard” die de Aquablu systemen bevatten. 96 parameters checken de kwaliteit van het drinkwater en wanneer dit niet volledig kan worden gegarandeerd komt er geen druppel water uit de kraan van het systeem. 

Het water is dus bijzonderder dan kraanwater, maar ook een stuk milieuvriendelijker dan PET flessen. Er worden jaarlijks 650 miljoen plastic flesjes water verkocht; de lokale supermarkt heeft tegenwoordig een ruimer waterassortiment dan wijn. De campagne bevat een onderliggend statement. Aquablu wil zo laten zien dat het beste water, lokaal water is. Zonder ingewikkelde vervuilende transportketens en groei van de plastic soep.

Aldus Marnix Stokvis, founder van Aquablu: “Waarom zou je flesjes uit Fiji naar Europa verschepen, terwijl je praktisch elke bron van water - mits gezuiverd - hier gewoon kunt drinken?''

Aquablu heeft als missie om schoon drinkwater toegankelijk voor iedereen te maken, zonder het gebruik van PET flesjes. Het bedrijf bouwt slimme waterzuiveringssystemen voor de consumenten markt - die de kwaliteit van drinkwater kunnen garanderen. 

www.aquablu.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.