Marketing Report
Clear Channel plaatst eerste AED bij bushalte in Gouda nieuws

Clear Channel plaatst eerste AED bij bushalte in Gouda

Clear Channel heeft onlangs een Automatische Externe Defibrillator (AED) geplaatst bij de bushalte aan het Oranjeplein in Gouda. Gouda is de eerste gemeente in Nederland waar een AED bij een bushalte is geplaatst. De AED werd afgelopen week feestelijk onthuld door wethouder Thierry van Vugt en Svenja Kraaij, Head of Development bij Clear Channel Nederland. Inmiddels is er bij de bushaltes Zuiderwerf en Burgemeester van Reenensingel II ook een AED geplaatst en geactiveerd. Bushaltes Doelbrug en Estafetteweg volgen nog op korte termijn.

Vrijwillige hulpverleners in de buurt

De AED hangt in een kast naast de bushalte, welke alleen geopend kan worden door de code in te toetsen, die bij een incident door HartslagNu wordt verstuurd aan vrijwillige hulpverleners in de buurt. Uiteraard wordt er ook onderhoud verricht aan de AED en vinden er reguliere inspecties plaatst. Het systeem is permanent aangesloten op elektra. Mocht er zich een technisch mankement voordoen, dan geeft de kast dit zelf door aan de centrale. Deze zelfde opstelling wordt op dit moment ook op NS stations gebruikt.

AED bij bushaltes dag en nacht bereikbaar

Hoe sneller er een AED wordt ingezet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Daarom is het van levensbelang dat in elke buurt een AED hangt. De Hartstichting en HartslagNu hebben in kaart gebracht waar in Nederland nog een automatische externe defibrillator (AED) moet komen voor een dekkend netwerk van hartstarters. Landelijk is het aantal AED-kastjes sinds 2003 hard gegroeid, maar volgens de twee organisaties zijn er nog ruim 1500 plekken waar een AED nodig is.

Gezondheid van reizigers

Svenja Kraaij: “De gezondheid van reizigers en bezoekers willen wij graag waarborgen. In alle wijken van Gouda zijn al veel AED’s te vinden. Echter hangen deze veelal in gebouwen waar openingstijden worden gehanteerd. Daardoor zijn ze niet 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken. Een hartstilstand is nooit te plannen. Daarom vinden wij het belangrijk dat er dag én nacht een AED op korte afstand voorhanden is. De AED’s worden daarom geplaatst bij bushaltes, om zogenaamde ‘gaten’ op te vullen.

Primeur

Thierry van Vugt: “Gouda heeft met plaatsing van de AED de primeur in samenwerking met Clear Channel. Wij zijn de eerste gemeente met een AED bij een bushalte. Hoe sneller er een AED wordt ingezet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. De AED bij de bushalte is dag en nacht bereikbaar en past bij de gastvrijheid voor reizigers die wij als Gouda willen uitstralen.

Clear Channel

Clear Channel Nederland heeft outdoor objecten in ruim 300 gemeentes in Nederland. Van abri’s met 2m² reclamevakken tot digitale schermen in shopping areas en parkings. Clear Channel Nederland is onderdeel van Clear Channel Europe. Het Clear Channel Europe portfolio bestaat uit 16.000 digitale en 400.000 niet-digitale displays, verdeeld over 17 landen. Clear Channel Europe is een divisie van het wereldwijde Out of Home media bedrijf Clear Channel Outdoor Holdings, Inc. (NYSE: CCO). Clear Channel Outdoor Holdings, Inc. (NYSE: CCO) is een van de ’s werelds grootste buitenreclamebedrijven met een portfolio van ongeveer 500.000 displays in 22 landen in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië, waarmee we miljoenen mensen per maand bereiken.

www.clearchannel.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.