Marketing Report
Cloudfactory en Mr. Frank komen met Snack Flags for Ukraine nieuws

Cloudfactory en Mr. Frank komen met Snack Flags for Ukraine

Creative agency Cloudfactory en productiemaatschappij Mr. Frank zijn een landelijke campagne gestart om niet alleen aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne en steun te betuigen aan de slachtoffers, maar om ook daadwerkelijk iets bij te dragen.

Het idee is simpel: Cloudfactory en Mr. Frank roepen iedere (snack)bar, elk restaurant, iedere deli, haringkraam, Ikea, La Place en ga zo maar door op om hun snackvlaggetjes te vervangen door Snack Flags for Ukraine– die een QR-code hebben waarmee ter plekke kan worden gedoneerd aan het Rode Kruis (via iDeal).

Julio Álvarez, Creative Director bij Cloudfactory: ‘Vanaf het moment dat we het nieuws over Oekraïne hoorden, zagen we hoe mensen Oekraïense vlaggen op hun balkons hingen en op social media plaatsten. We vroegen ons direct af ​​hoe we vlaggen konden veranderen in iets meer dan een symbool – namelijk een donatiesysteem. En toen herinnerden we ons de goede, oude traditie van het plaatsen van Nederlandse vlaggetjes op snacks, dus kwamen we met Snack Flags. Het idee om dit samen te doen Miguel Teixeira van Mr. Frank was en is omdat zijn vriendin Oekraïens is – en ik me herinnerde dat ik met hem sprak op de dag dat het conflict in het nieuws kwam, en toen al met hem sparde hoe we konden helpen.”

Miguel Teixeira, oprichter van Mr. Frank: “Wakker worden om 5 uur ‘s ochtends omdat er oorlog uitbreekt, met mijn vriendin wanhopig huilend, was een ware schok. We hadden nooit gedacht dat de invasie echt zou plaatsvinden. De weken die volgden een ware nachtmerrie waarin we probeerden haar familie het land uit te krijgen en alle vrienden die er nog zijn, hebben het nog steeds erg moeilijk. We wisten dat we iets moesten doen.”

Campagne

César García, Creative Director bij Cloudfactory: “De campagne is afgelopen weekend gelanceerd in Amsterdam en de reacties waren zo positief. Bijna 100 bars doen mee, en tot nu toe heeft maar één bar nee gezegd. Daarnaast zijn we actief op zoek naar merken die ons initiatief willen steunen. Zodat er meer vlaggetjes kunnen worden geproduceerd, meer bars en mensen kunnen worden bereikt en de donaties zich kunnen vermenigvuldigen.”

Miguel Teixeira: “De campagne is net begonnen. Met verschillende partijen werken we aan een grotere 360°-campagne met verschillende outputs. Van influencermarketing tot TikTok, van een landelijke activatiecampagne tot een campagnefilmpje. De komende 6 weken staat er nog veel meer te gebeuren. Maar vergeet ook zelf niet om het idee te delen met je favoriete bars of ze te taggen op Instagram.”

“We zullen natuurlijk pas echt blij zijn als de oorlog voorbij is en de vrede is hersteld. Maar als het op de campagne aankomt, meten we het succes af aan het aantal vestigingen dat zich bij de goede zaak aansluit en aan het aantal Snack Flags dat wordt verspreid zodat mensen gemakkelijk kunnen doneren. Als het lukt om dat landelijk voor elkaar te krijgen, zijn we blij.”

Creatief activisme

Julio Álvarez: “Snack Flags is een voorbeeld van hoe we bij Cloudfactory in toenemende mate willen omgaan met creativiteit. Wij vinden dat de industrie meer als activisten zou moeten denken – in dit geval voor het Rode Kruis, maar dat kan ook voor andere merken en organisaties – en zou moeten streven naar echte oplossingen die verandering teweegbrengen en mensen activeren. Dat noemen we creatief activisme.”

www.cloudfactory.agency
www.hellomrfrank.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.