Marketing Report
[CMTA] Azerion Nederland: Café Intención nieuws

[CMTA] Azerion Nederland: Café Intención

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Het biologische koffiemerk Café Intención heeft "(h)eerlijke" fairtrade koffie, waar je als koffieliefhebber eigenlijk geen nee tegen kan zeggen. De hoogste tijd dus om het merk nog meer onder de aandacht te brengen onder de "actieve, maatschappelijk betrokken Nederlander". Om hen te bereiken moest een sterke contentmarketingstrategie worden opgezet. Door middel van ons sport-, food- en lifestyle channel & bijbehorende ambassadeurs werd het specifieke vraagstuk beantwoord.

Briefing

Een cappuccino, een flat white, of zie jij juist graag een smaak van koffie terug in een goede Italiaanse tiramisu? Nederlanders consumeren graag koffie, waarbij het een bijdrage levert aan hun dagelijkse routine. Of het nou op werk, tijdens het studeren of juist nét voor het sporten wordt genuttigd: koffiedrinken kan op elk moment van de dag. Tevens geeft het een boost op het gebied van performance, neem een voorbeeld aan topatleten die een dubbele espresso drinken vlak voor een belangrijke wedstrijd.

Met deze boodschap gingen wij op zoek naar de “actieve, maatschappelijk betrokken Nederlandse koffiedrinker”, waarbij het einddoel was om meer naamsbekendheid te genereren voor het fairtrade koffiemerk Café Intención. Hierbij moest er nadruk worden gelegd op het feit dat hun koffie op verschillende manieren kan bijdragen op het gebied van performance in zowel sport als levensstijl, iets waar Café Intención veel aandacht aan besteedt.

Insights

De doelgroep waar we op inhaken is "actieve, maatschappelijk betrokken Nederlandse koffiedrinker". Deze doelgroep bestaat uit mannen & vrouwen, die best wat meer willen uitgeven voor een goede kop (h)eerlijke koffie. Ze houden van genieten en kopen vaker duurzame, biologische en/of fairtrade producten.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Door de inzet van ons sport-, food- en lifestyle channel & ambassadeurs gefocust op deze doelgroep wisten wij dat we Café Intención konden helpen hun doel te behalen. Zo werden verschillende kanalen ingezet ter promotie van het merk én het evenement waarbij Café Intención op verschillende dagen als één van de hoofdsponsoren aanwezig was: de Grenspalenklassieker. Voorafgaand aan dit evenement werd via Beaufood, Bram Tankink en de Grenspalenklassieker zelf het merk gepromoot met verschillende content.

Via de kanalen van Beaufood & de Instagram-accounts van zowel Bram Tankink als de Grenspalenklassieker werd content over Café Intención verwerkt in de vorm van blogposts, meerdere Instagram reels, berichten en verhalen. Beaufood liet bijvoorbeeld zien wat voor leuke recepten je met de koffie kan maken en was ook bij de Grenspalenklassieker aanwezig met dit recept (https://beaufood.nl/chocoladetruffels-maken/) om de deelnemers te voorzien van een (h)eerlijke snack.

Als kerst op de taart werd de geproduceerde content aangejaagd binnen het wielerchannel van Azerion, om zo ook via display- en video advertising de (sportieve) doelgroep verder te bereiken.
In totaal verkreeg de blogpost van Beaufood 1789 unieke weergaven, de Instagram verhalen 43.086 weergaven en kregen de verschillende Instagram berichten in totaal 54.821 weergaven met een gemiddelde engagement van 2%.

Via de kanalen van Bram Tankink & de Grenspalenklassieker werden via de social posts 93.169 weergaven gerealiseerd met een gemiddeld engagement van 4,72%. Daarnaast werden via de Instagram verhalen van Bram Tankink 32.838 weergaven behaald. De display advertenties realiseerden maar liefst 890.603 impressies met 4.542 clicks naar o.a. https://cafeintencion.nl/blog/grenspalenklassieker-2023

www.azerion.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 

Lees ook:

Content Marketing Awards 2023 | Winnaar Award GOUD B2B + BRONS Campagnes - N=5: Volop ondernemen

01-12-2023 | 10:00:00
Deze case is het toonbeeld van het synergie-effect tussen content en advertising. De kernbelofte van ABN AMRO is Expertise for you.

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2C - Born05 - SNS: Future Money Talks

01-12-2023 | 09:23:00
SNS Future Money Talks komt op voor de (financiële) belangen van de nieuwe, jonge doelgroep van SNS die vooruit wil in het leven

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2B + Innovatie met AI - Axioma: Laat ondernemen niet eindigen in 'Er was eens...'

01-12-2023 | 08:16:00
Het doel? Avéro Achmea bij het intermediair positioneren als kennisexpert op gebied van risicomanagement.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER CAMPAGNES - Go Spooky: HEMA’s Sappige Tijden

30-11-2023 | 10:00:00
Duik in het dynamische leven van HEMA-medewerkers, vermengd met sappig drama, onverwachte paniek en natuurlijk onze iconische rookworsten en tompoucen.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER B2E - Axioma: Ik zoek jou!

30-11-2023 | 09:11:00
Hoe werf je zorgmedewerkers in een krappe arbeidsmarkt? Triade Vitree laat zien dat goed gekozen influencers hét verschil kunnen maken.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.