[CMTA] Bold & pepper: The Bold

[CMTA] Bold & pepper: The Bold

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

The Bold, dat is de krant en het digitale magazine van Bold & pepper. Een publicatie waarin het Belgische contentmarketingbureau stilstaat bij de ambachten die hun medewerkers elke dag met passie uitvoeren. Niet mandenvlechten en turfsteken, maar de kunst van interviewen, doeltreffend digitaliseren of storytelling. En zoveel meer. Zo doet Bold & pepper in deze krant exact wat het al zijn klanten aanbeveelt in hun contentcreatie: mensen en hun verhalen volop in de kijker zetten.

Briefing

Doelstellingen van The Bold:

  • Aantonen waar Bold & pepper als contentmarketingbureau voor staat
  • Ons bereik naar klanten, prospecten en stakeholders boosten
  • Het niveau van ons werk naar een hoger niveau brengen

The Bold vertrekt elk jaar vanuit dezelfde vraagstelling: Wat krijg je als een team van creatieve mensen carte blanche geeft? Die insteek, samen met de insights (zie punt 3), vormen het vertrekpunt van de krant die we elk jaar uitbrengen. Jaarlijks, want The Bold is ons middel om op lange termijn aan contentmarketing te doen.

De uitdaging: ons doelpubliek inspireren, nieuwe klanten verleiden en bestaande klanten het inzicht bieden dat we tot heel wat in staat zijn, ook voor hun contentmarketingdoelen. Extra doelstelling dit jaar: de krant vernieuwen met ook een digitaal alternatief. Geen kopie van de krant, maar een audiovisueel platform.

Insights

Niemand beter dan Bold & pepper zelf kent zijn doelpubliek. Want uiteraard doen we ook zelf aan contentmarketing: via nieuwsbrieven, podcast, social media, een nieuwe website enz. Uit die marketingmix leiden we de interesses en noden van onze klanten, prospecten en potentiële medewerkers af. Die inzichten vormen de start van het proces van The Bold en zijn de basis om de krant inhoudelijk vorm te geven. Zo dragen we onze expertise, knowhow en vakmanschap uit naar het doelpubliek. We willen hen voeden met content die interesseert, inspireert en die aanleiding geeft tot een eerste kennismaking of verdere samenwerking.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Vorig jaar won Bold & pepper met The Bold twee Craftsmanship Awards tijdens de Best Of Content Awards. Lang moesten we dus niet nadenken over het onderwerp van deze editie: vakmanschap. Bert Goessens, Managing Partner Bold & pepper: "Contentmarketing is een heel ambachtelijke stiel. Want een diepere connectie opbouwen met je doelpubliek vraagt inzicht en een menselijke aanpak. Met doorsnee, generiek en (kunst)matig kom je er niet."

Voor het coverbeeld namen we kunstenaar-fotograaf Geert De Wolf onder de arm voor een parodie op ‘Lunch atop a skyscraper’. Een mengeling van fotografie, photoshopwerk en AI. Met in de hoofdrol onze medewerkers in een jaren ’30 jasje. Als personages in een film komen ze terug doorheen de publicatie. Verder in The Bold: interviews met reportagekoning Luc Haekens of topillustrator Jan Van Der Veken, veel tips, knappe beelden en… mislukkingen. Kwestie van tegengewicht te bieden.

Bold & pepper is ervan overtuigd dat beeldscherm en bladspiegel complementair zijn. Daarom lieten we Chef Publishing van De Standaard Filip Van Ongevalle vertellen over hun Digital first-model en maakten we zelf een digitale editie van The Bold. Geen saaie pdf of kopie van de krant, wel een audiovisuele aanvulling met extra content opgemaakt in Foleon, een online contentplatform.

Het resultaat?

The Bold toont waar we als contentbureau voor staan. Ze boost niet enkel ons bereik, ze stimuleert bovenal de creativiteit en samenwerking binnen ons team.

De krant bereikte 450 specifieke marketingprofielen als bijlage in PUB (B2B-vakblad)

350 exemplaren naar bestaande klanten en partners

275 mensen vroegen online een exemplaar

www.boldandpepper.be

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.