Marketing Report
Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2C - Born05 - SNS: Future Money Talks nieuws

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2C - Born05 - SNS: Future Money Talks

Deze inzending van Born05 won bij de Content Marketing Awards op 28 november in Beeld en Geluid BRONS in de categorie B2C.

De Jury: "Dit op onderzoek gebaseerde, langlopende contentprogramma geeft blijk van visie, consistentie en vasthoudendheid, en heeft de potentie om uit te groeien tot een echt contentmerk. Met een elegante balans tussen zakelijke belangen en maatschappelijke relevantie, heeft het laten zien hoe merken kunnen resoneren bij hun doelgroep. De content geeft op geloofwaardige wijze invulling aan de merkbelofte van SNS. Dit succes is terug te zien in hoge uitkijkpercentages, kwalitatief hoogwaardig verkeer naar de website en een positief effect op het merk SNS. Een ware prestatie in contentcreatie en merkcommunicatie."

Elevator Pitch

SNS Future Money Talks komt op voor de (financiële) belangen van de nieuwe, jonge doelgroep van SNS die vooruit wil in het leven maar tegen belemmeringen aanloopt. In thema-edities bespreken we hun ambities en belemmeringen, geven we inzicht en helpen we hen vooruit. Snappy content met inhoud. Zo maken we waardevol contact en geven we op een geloofwaardige manier inhoud aan de merkbelofte van SNS. Met succes: hoge uitkijkpercentages, kwalitatief verkeer en een positief merkeffect.

Briefing

Begin 2022 introduceerde SNS “Eerst de mens. Dan het geld”. Met de nieuwe koers belooft SNS aandacht voor de groei van ieder mens. SNS is er voor heel Nederland maar richt zich specifiek op Opwaarts Mobielen. Een nieuwe merkbelofte voor een jonge doelgroep (oververtegenwoordigd SNS wil het gat tussen merkbekendheid en -overweging verkleinen. In campagnes laat SNS weten waar ze voor staat.

Onze uitdaging: een connectie tot stand brengen met de nieuwe doelgroep, inhoud geven aan de merkbelofte en laten voelen dat SNS aandacht voor hen en hun groei heeft. Een doelgroep die minder gevoelig is voor traditionele advertising en lastig te grijpen in een vol en versplinterd medialandschap.

Overall doelstelling is bijdragen aan de merkoverweging van de doelgroep Opwaarts Mobielen 18-35 jaar.

Onderliggend:
-Versterken merkassociaties
-Bereik binnen de doelgroep
-Video views en uitkijkpercentages
-Quality visits op https://sns.nl/futuremoneytalks

Insights

SNS belooft ‘aandacht voor de groei van ieder mens’. Voor heel Nederland maar specifiek voor Opwaarts Mobielen.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Merkoverweging heeft tijd nodig. Zeker bij een doelgroep die weinig connectie heeft met SNS. We hebben gekozen voor een stevig, langlopend contentprogramma: Future Money Talks, volledig ontwikkeld vanuit de belevingswereld van de doelgroep. Met inzichten uit deskresearch, Motivaction-onderzoeken, SNS Jongerenboard en jongerenvertegenwoordigers borgen we de waarde voor de doelgroep. Met formats die dromen en belemmeringen aankaarten, inzicht geven en handelingsperspectief bieden. Zodat zij zich gehoord voelen én geholpen worden.

De content is niet-reclamisch en zonder product push. Snappy, met voldoende inhoud om hen verder te helpen. Long en short, video-heavy. Het programma staat niet los. Het telt in thematiek, beeld en tijdsplanning op bij campagnecommuncatie en PR.

We werken met een klein aantal terugkerende formats (van talkshow tot stappenplan). Zo houden we grip, bouwen we herkenbaarheid op en kunnen we resultaten vergelijken en optimaliseren. We gaan het land in en geven de doelgroep de hoofdrol. sns.nl/fmt is de contenthub. Paid distributie via YouTube, Meta en display. We zijn daar waar de doelgroep zich bevindt én de content goed tot z’n recht komt. Samenwerkingen zorgen voor earned bereik.

Zo slagen we erin om kwalitatieve connecties tot stand te brengen met de nieuwe doelgroep en laten we voelen dat SNS aandacht voor hun groei heeft.
Resultaten per editie:
-Doelgroepbereik: 1,5 mln
-Uitkijkpercentages: >52% (doel: 40%)
->240.000 bezoekers* (doel: 80.000 p/jr)
-Sessieduur: 90sec
-Pagina’s/bezoek: 2
-60% is geen klant (doel: 50%)
-Merkvoorkeur hub-bezoekers is met 19% hoger dan landelijke merkvoorkeur SNS Brandtracker

www.born05.com

Dit is een inzending voor de Content Marketing Awards 2023

De Content Marketing Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over de winnaars van de Content Marketing Awards hier

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief