[CMTA] Dentsu: Randstad - Andersom Sollicitatie

[CMTA] Dentsu: Randstad - Andersom Sollicitatie

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

Elevator Pitch

Na Corona krijgt Nederland te maken met een historisch personeelstekort. Treinen vallen uit en de rijen op Schiphol zijn dagelijks nieuws. Voor het eerst zijn er veel meer vacatures dan mensen. Waar jij ooit in de rij stond voor een baan, staan de banen nu in de rij voor jou. Daarom introduceert Randstad de Andersom Sollicitatie. Samen met de grootste werkgevers van Nederland (tegelijk ook de belangrijkste klanten van Randstad) draaien we het hele sollicitatieproces om.

Briefing

Randstad is een icoon in de wereld van werk. Ondanks dat een oudere doelgroep Randstad kent, zorgen de huidige merkassociaties voor een lage overweging: vriendelijk -20% en toekomstgericht 0%. Ouderen doelgroepen denken alleen aan uitzendwerk en jongere doelgroepen denken bij ‘werk’ uberhaupt niet aan Randstad.

Het merk wordt door alle leeftijden geassocieerd als afstandelijk en corporate. Terwijl de wereld van werk letterlijk op zijn kop stond, met heel veel open vacatures en niet genoeg talent beschikbaar, wilde Randstad op een onderscheidende manier haar merk afstoffen en neerzetten als dé expert op ieder werkgerelateerd moment. Weg van het hippe taalgebruik van de concurrentie: “Make money work” of “Altijd werk”, waardoor werk wel heel eendimensionaal wordt neergezet (lees: werk doe je alleen om geld te verdienen). Wij laten juist op een slimme en kwalitatieve manier zien dat we echt weten wat belangrijk is voor talent.

Insights

Inzicht: Recordkrapte op de arbeidsmarkt: 143 vacatures per 100 werklozen. Nederland stond op zijn kop. Meer werk dan werkzoekenden. Keuze genoeg dus, maar hoe vind je werk dat ook bij jouw wensen past?

Strategie | Aanpak | Resultaat

Het speelveld is drastisch veranderd. Waar talent vroeger de deuren afging voor die ene droombaan, zijn de rollen nu compleet anders verdeeld. Waar talent ooit in de rij moest staan voor een baan, staan de banen nu in de rij voor jou. Randstad ziet dit, omarmt het en introduceert 'Andersom Solliciteren'. Een campagne waarin niet het werk, maar het talent in de spotlight staat. De kern hiervan? Een baanbrekend live YouTube-event waar de grootste werkgevers van Nederland, zoals KLM, KPN, Thuisbezorgd, NS en de Belastingdienst, op de sollicitatiestoel zitten, actief solliciterend bij het aanwezige talent.
Waar talent ooit in de rij moest staan voor een baan, staan de banen nu in de rij voor jou. Terwijl de campagne werd gelanceerd met TV/OLV, bioscoop en radio voor maximale aandacht, was het YouTube-event het kloppende hart. Display en social ads leidde zoveel mogelijk verkeer naar het live-event. Voor degenen die het gemist hebben: er werden door heel Nederland nog 14 aanvullende 'Andersom Sollicitatie'
events georganiseerd. Randstad, dat werkt beter. 

www.dentsu.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.