Marketing Report
[CMTA] DPG Media - Brand Studio: Albert Heijn Beter Eten nieuws

[CMTA] DPG Media - Brand Studio: Albert Heijn Beter Eten

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

Brand Studio is onderdeel van DPG Media en adviseert, ontwikkelt en produceert marketingcommunicatiecampagnes voor adverteerders binnen de mediamerken van DPG, met de nadruk op branded content-partnerships. De mensen van Brand Studio zijn ervaren marketing- en communicatieprofessionals met een achtergrond in merk of mediastrategie, art, copy en/of redactie (storytelling) en productie. Zo levert DPG Brand Studio multimediaal creatief maatwerk, van idee tot productie en distributie. Brand Studio maakt slim gebruik van de context van de mediamerken van DPG en zet vakkundige storytelling in om maximaal resultaat te behalen.

Elevator Pitch

Albert Heijn maakt kiezen voor beter eten makkelijk en betaalbaar. Zij werken met vaste boeren en telers aan een duurzame toekomst met aandacht voor biodiversiteit, klimaat en dierenwelzijn. Met een video op de mediamerken van DPG geven wij Nederlanders meer inzicht over wat ze dagelijks op hun bord krijgen, vertelt door een boer van Albert Heijn.

Briefing

Hoe kan ik gezonder eten, duurzamer eten en waar komt mijn eten vandaan? Allemaal vragen die steeds meer leven onder Nederlanders. Met de Beter Eten campagne wil Albert Heijn laten zien welke gezonde en duurzame keuzes klanten kunnen maken bij het doen van hun dagelijkse boodschappen. Daarom vroeg Albert Heijn aan DPG Media en Brand Studio om een serie van artikelen te schrijven en te plaatsen die daarop inspelen. Hiervoor viel de keuze op Volkskrant.nl, NU.nl en AD.nl. Een aantal online artikelen worden omlijst door een video die een verdieping geeft op het geschreven artikel. Hiervoor ontwikkelde Brand Studio een informerende video die op een lichtvoetige manier inzichtelijk maakt wat Beter Eten, beter eten maakt.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Beter Eten is mensenwerk. Het hele traject van (beter) eten op de borden van Nederlanders krijgen begint en eindigt met mensen. In dit geval beginnen we bij de boeren en telers van Albert Heijn. Wij plaatste Boer Yde uit het Friese Ternaard in de spotlight, want wie kan nou het best en oprecht vertellen wat hij doet om jouw broccoli beter te maken? Hierbij wilden we tastbaar maken dat zelfs een klein onderdeel in de keten een groot verschil kan maken: het butterfly effect. Want zelfs een zonnestraal op het land kan zorgen dat een broccoli duurzamer kan worden geoogst op de duurzame boerderij van Yde.

Met de natuur en boer als letterlijke basis laten we vervolgens zien wat Albert Heijn als bedrijf doet om al dat goede eten op onze borden te krijgen. Met een voiceover die dit alles op luchtige manier en met een knipoog brengt. Het resultaat? Een video op de snede van entertainment en informatie. Met inhoudelijke sterke storytelling die kijkers verwondert en inspireert. Het begeleidende artikel gaf meer duiding over Boer Yde en zijn rol binnen het Beter Eten programma. En zo laat deze video zien dat Beter Eten niet alleen een mooi credo is, maar ook een geloof om eten gezonder, duurzamer en bewuster te maken voor iedereen.

www.dpgmediagroup.com

www.ah.nl

www.ad.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.