Marketing Report
[CMTA] Fresh Bridge - Olvarit Knijpfruit: Een fruitig feestje voor jouw kindje en de natuur nieuws

[CMTA] Fresh Bridge - Olvarit Knijpfruit: Een fruitig feestje voor jouw kindje en de natuur

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Olvarit is marktleider op het gebied van babyvoedinge, maar in het knijpfruit segment niet. Na onderzoek bleek dat Olvarit knijpfruit een te functioneel design en content aanpak had. Terwijl knijpfruit naast verantwoord ook vooral een leuk tussendoortje is. De packs en content werd redesigned, waarin een speelse schattige dierenwereld centraal staat. Omdat Olvarit zich inzet om biodiversiteit in de velden te stimuleren, werd dit gekozen als centrale thema  om zo natuurlijkheid en fun tegelijkertijd te kunnen uitdragen. Olvarit hefet binnen 1 jaar het segment compleet op zijn kop gezet en is marktleider geworden.

Briefing

Olvarit is marktleider op het gebied van babymaaltijden, maar in het knijpfruit segment niet. Na onderzoek bleek dat Olvarit een te functioneel design en content aanpak had, waarbij de focus lag op transparantie, smaakontwikkeling en natuurlijkheid en het gebruik van natuurlijke producten.

De briefing vanuit Olvarit was om een overall concept idee uit te werken, waarin we Olvarit knijpfruit meer zouden positioneren als een fun en verantwoord tussendoortje én het verhaal over de initiatieven voor het stimuleren van de biodiversiteit erin terug zouden laten komen. Het overall concept idee moest voor een langere termijn inzetbaar zijn en meerdere lagen hebben om op voort te borduren in de toekomst.

Het doel van deze campagne was om de penetratie van de Olvarit pouch te vergroten, waarbij er een groei in het knijpfruit assortiment gerealiseerd moest worden. Daarnaast moest Olvarit knijpfruit meer gezien worden als niet alleen gezond een gezonde snack, maar een gezond, verantwoord en leuk tussendoortje voor je kindje.

Insights

Na onderzoeken bleken de volgende insights centraal te staan:
Olvarit was te functioneel en had weinig ‘fun’ elementen
Olvarit knijpfruit zakjes vielen niet genoeg op in het schap (qua kleuren).
Olvarit communiceerde te functioneel over haar biodiverse impact
Ouders vinden het belangrijk om hun kinderen de beste voeding te geven met de meest natuurlijke ingrediënten
Ouders willen dat zij hun kindje iets geven dat zij lekker vinden (en laten kindjes soms kiezen)
Dit moest worden opgelost in pack en content designs, op een fun én visueel aantrekkelijke manier.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Elke smaak/pouch heeft een ander diertje als design. Er is gekozen voor deze dieren, omdat zij allen op hun eigen bijzondere manier een bijdrage leveren aan het natuurlijk verbouwen van de ingrediënten van de 11 knijpfruit smaken. De dieren helpen ons op een natuurlijke manier ongedierte te bestrijden en zorgen voor bestuiving.

Olvairt stimuleert biodiversiteit in de velden en moedigen haar boeren aan om zich hiervoor in te zetten. Op de packs legt Olvarit de rol van elke diertje uit.  Denk aan het planten van bloemenstroken langs hun fruitvelden. In de tagline is de combinatie gemaakt tussen een feestje voor je kleintje (leuke en lekkere snack) en een feestje voor de natuur: ’Een fruitig feestje voor jouw kleintje en de natuur’.

De algehele look-and-feel voelt heel kinderlijk, simpel en speels, waardoor deze beter aansluit bij wat ouders voor hun peuters willen. De Packs zijn een integraal onderdeel geworden van de content communicatie. Deze stijl is over voor de herkenbaarheid doorgetrokken over alle touchpoints; van online visuals, social video’s, website banners, display tot aan in-store communicatie en natuurlijk de packs. 

Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de verkopen enorm zijn gestegen en Olvarit inmiddels ook marktleider is geworden in het segment van knijpfruit. Dit komt enkel en alleen door de redesigns van de packs en de content hierover, omdat er aan de recepten niks is veranderd.

www.freshbridge.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief