Marketing Report
[CMTA] LBL communicatie & content: Videoserie TenneT 'Hoe dan?!' nieuws

[CMTA] LBL communicatie & content: Videoserie TenneT 'Hoe dan?!'

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

Wij zijn LBL. Denkers en doeners, strategen en makers. Relatiebouwers. We willen waarde toevoegen, iets in gang zetten, een publiek bereiken, een verschil maken. Wij geloven niet in kortetermijnaandacht en quick fixes. Wij zijn ervaren en betrokken. Dat geeft ons de tomeloze energie om voor elk vraagstuk de beste oplossing te vinden. Met jou. Voor jouw organisatie.

LBL is een multidisciplinair bureau met zo’n 50 specialisten. Samen werken we voor mooie organisaties en A-merken die Nederland groener, beter en leuker maken. Zo zijn we trotse contentpartner van onder meer Jumbo Supermarkten, Staatsbosbeheer, TenneT en Essent.

Elevator Pitch

TenneT heeft een belangrijke rol als aanjager van de energietransitie en bewaker van leveringszekerheid. In de videoserie ‘Hoe dan?!’ brengen we gepassioneerde medewerkers en stakeholders van TenneT in beeld die werken aan actuele en toekomstige vraagstukken binnen deze energietransitie. Want heel Nederland over op duurzame energie, hoe werkt dat dan? Op een simpele en toegankelijke manier, nemen we het brede publiek mee in grote thema’s en ontwikkelingen.

Briefing

Ontwikkel een videoserie waar we niet alleen TenneT verbinden aan actuele thema’s in de energietransitie maar ook met als doel TenneT neer te zetten als interessante werkgever. Met de twaalfdelige videoserie ‘Hoe dan?!’ bouwden we de afgelopen twee jaar verder aan de reputatie van TenneT in Nederland, door een inkijkje te geven in het hart van de operatie. Samen met medewerkers van TenneT, stakeholders en andere kennispartners namen we een duik in de materie, door actuele en toekomstige onderwerpen op een simpele en laagdrempelige manier te vertellen. Voor de videoserie ‘Hoe dan?!’ dachten we mee in het concept en de scripts, produceerden we alle afleveringen (incl. pre- en postproductie), creëerden passende animaties voor de edits en werkten een distributiestrategie uit inclusief bijbehorende social ads.

Insights

Wat doen we als de wind niet waait en de zon niet schijnt? Hoe brengen we windenergie aan land? In de serie maken we het abstracte werk van TenneT concreet aan de hand van toegankelijke vragen. De serie richt zich op een breed algemeen publiek, zonder specifieke voorkennis of interesse in de energietransitie. Door bevlogen medewerkers (Loes en Tom) als presentatoren in te zetten, brengt de serie het werk van TenneT dichterbij 'het publiek' én geeft een inkijkje in hoe het is om bij TenneT te werken. Potentieel medewerkers kijken graag mee 'achter de schermen' bij een bedrijf.

Strategie | Aanpak | Resultaat

‘Hoe dan?!’ is een vertaling van een aantal belangrijke speerpunten binnen TenneT, waar ze hun maatschappelijke opgave binnen de energietransitie met innovatie en respect voor de mens en omgeving willen aanpakken. Altijd met aandacht voor innovaties, zoals bevorderen van biodiversiteit rondom locaties waar nieuwe hoogspanningsstations worden gebouwd.

De vaak complexe thema’s lenen zich perfect voor een serieformat, waarin we aan de hand van verschillende afleveringen vooruitblikken op 2045/2050 (genaamd Target Grid). De productie draaiden we op diverse locaties in het hele land, zowel op de grond en in de lucht, offshore als onshore, waaronder hoogspanningsstations en controlekamers. Met een strak tijdschema slaagden we erin om binnen twee weken de scripts om te zetten naar opnames. Dezelfde presentatoren en herkenbare stijl van de video's brengen herkenbaarheid en continuïteit.

Door een informele, laagdrempelige en enthousiaste vertaling van de thema’s, wordt de brede doelgroep in de leeftijd van 17-50 jaar meegenomen in relevante onderwerpen. Een grote doelgroep, vraagt om een brede distributiestrategie. Waar langere explainervideo’s zich goed lenen voor YouTube en LinkedIn, creëerden we in 2023 - als toevoeging aan de bestaande serie - voor Instagram een reeks Reels, Stories en carrousels. Korte edits op onderwerpniveau voor Stories, die interactie aanwakkeren via quiz en polls. En juist algemene sfeerbeelden op Reels. Waarbij de kijker wordt getriggerd om de hele aflevering te kijken. Met dezelfde keuzes voor YouTube, waar sfeerbeeld-edits ingezet werden voor YouTube Shorts en korte teasers voor de pre-rolls.

www.lbl.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Award op www.cmta.nl

Partners CMTA

 

Lees ook:

[CMTA] N=5 - ABN AMRO: Truely Boring Crime

22-09-2023 | 09:08:27
Online bankfraude/oplichting is een van de snelst stijgende vormen van criminaliteit. Met simpele tools van ABN AMRO kunnen mensen zich beter beschermen

[CMTA] Go Spooky: HEMA’s Sappige Tijden

22-09-2023 | 09:00:00
Duik in het dynamische leven van HEMA-medewerkers, vermengd met sappig drama, onverwachte paniek en natuurlijk onze iconische rookworsten en tompoucen.

[CMTA] Dentsu: Randstad - Andersom Sollicitatie

22-09-2023 | 08:50:00
Samen met de grootste werkgevers van Nederland (tegelijk ook de belangrijkste klanten van Randstad) draaien we het hele sollicitatieproces om.

[Interview] Nannie Gieles (brandwebbing) over trends en ontwikkelingen in contentmarketing

21-09-2023 | 12:13:00
Nannie Gieles is Managing Director bij brandwebbing. We spreken haar in het kader van de CMTA over ontwikkelingen en trends van contentmarketing

[CMTA] Nationale-Nederlanden en Runner’s World lanceren cover met braille

19-09-2023 | 10:47:00
Er is een tekort aan hardloopbuddy’s voor mensen met een visuele beperking. Daarom ging Stichting Running Blind samen met NN op zoek naar nieuwe buddy’s
 

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.