Marketing Report
[CMTA] LibelleTV: Video-serie De Ballen nieuws

[CMTA] LibelleTV: Video-serie De Ballen

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Genoeg vrouwen die bekend zijn met mannenzaken. Maar wat weten mannen nu eigenlijk écht van vrouwen? In de Libelle-show De Ballen raden bekende en onbekende mannen waar verschillende producten voor vrouwen voor dienen. Herkennen ze de meest basale vrouwenproducten, of vallen ze door de mand? De Ballen is een simpel, maar goed in elkaar gezet entertainmentformat dat verbaast, vertedert en vermaakt. Tegelijkertijd legt het ook bloot dat we nog een lange weg te gaan hebben.

Briefing

Mannen bepálen wel veel in onze samenleving, maar wat wéten ze eigenlijk? In 'De Ballen' worden mannen van verschillende leeftijden en verschillende achtergronden ieder apart gefilmd, terwijl ze moeten raden waar een hen voorgelegd voorwerp voor is. Belangrijke zaken als anticonceptie komen voornamelijk voor rekening van vrouwen. Herkent een man een spiraaltje? De zorg voor kinderen komt óók voor rekening van vrouwen: herkent een man een kolfapparaat? Seksuele voorlichting gaat vaak over erectie en klaarkomen. Maar hoe zit het vrouwelijk genotsorgaan in elkaar en hoe kun je dat stimuleren? Meest opvallend: de antwoorden op de vraag of vrouwen kunnen plassen als ze een tampon dragen… We weten niet of we verbaasd of vermaakt zijn, vertederd zijn we in dit geval in ieder geval niet. Dat het niet voor elke man even makkelijk is te herkennen waar ze mee te maken hebben, is natuurlijk amusant, maar soms ook een beetje pijnlijk.

Insights

Libelle is bedreven in het door de ogen van vrouwen naar de mannenwereld kijken. Op de werkvloer, in relaties, sociaal, financieel en natuurlijk fysiek. Libellelezeressen willen ook graag weten hoe mannen naar vrouwenzaken kijken en wat zij van vrouwenzaken weten. Mannen leggen de zaken immers graag uit, maar wat kunnen ze uitleggen over échte vrouwenzaken?

Strategie | Aanpak | Resultaat

Voor deze serie hebben we ingezet op merkbekendheid en een online community bouwen. Libelle liet de doelgroep via Reels en stories kennismaken met het format. Reels van ca. 60 seconden met de meest verrassende, grappige of verbazingwekkende momenten en uitspraken deden het op zowel Facebook, Instagram als TikTok heel goed. De video's hadden bij elkaar een organisch bereik (zonder bemoeienis van een marketingteam) van in ieder geval 11 miljoen weergaven op TikTok. Een prachtig resultaat voor een serie die met weinig (financiële) middelen op authentieke - en dus organische - wijze een groot publiek weet te vinden. De Ballen verbindt vrouwen met elkaar én met Libelle door gedeelde gevoelens van vermaak, vertedering en verrassing. Salesdirector Marieke Wolters legde het format vaak voor aan mediaplanners en salescollega's. Reacties: 'Kun je dit ook sponsoren?", ‘Wat gaaf. Ik wist niet dat Libelle dit maakt', 'Briljant', 'Wat een grappige insteek', 'Dit zou je niet bij Libelle verwachten' Zo werkt Libelle niet alleen aan haar merkbekendheid, maar bouwt zij ook social media communities.

www.libelle.nl

www.dpgmediagroup.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Award op www.cmta.nl

Partners CMTA

 

Lees ook:

Content Marketing Awards 2023 | Winnaar Award GOUD B2B + BRONS Campagnes - N=5: Volop ondernemen

01-12-2023 | 10:00:00
Deze case is het toonbeeld van het synergie-effect tussen content en advertising. De kernbelofte van ABN AMRO is Expertise for you.

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2C - Born05 - SNS: Future Money Talks

01-12-2023 | 09:23:00
SNS Future Money Talks komt op voor de (financiële) belangen van de nieuwe, jonge doelgroep van SNS die vooruit wil in het leven

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2B + Innovatie met AI - Axioma: Laat ondernemen niet eindigen in 'Er was eens...'

01-12-2023 | 08:16:00
Het doel? Avéro Achmea bij het intermediair positioneren als kennisexpert op gebied van risicomanagement.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER CAMPAGNES - Go Spooky: HEMA’s Sappige Tijden

30-11-2023 | 10:00:00
Duik in het dynamische leven van HEMA-medewerkers, vermengd met sappig drama, onverwachte paniek en natuurlijk onze iconische rookworsten en tompoucen.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER B2E - Axioma: Ik zoek jou!

30-11-2023 | 09:11:00
Hoe werf je zorgmedewerkers in een krappe arbeidsmarkt? Triade Vitree laat zien dat goed gekozen influencers hét verschil kunnen maken.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.