Marketing Report
[CMTA] LVB (becoming iO): ICS - Fraudebestrijders

[CMTA] LVB (becoming iO): ICS - Fraudebestrijders

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

LVB is sinds juni 2022 onderdeel van iO, hét end-to-end agency met expertise op het gebied van marketing, content, communicatie en digitale transformatie. Onze belofte: full-service, full-specialist. We zijn méér dan zomaar een bureau. Merken bouwen, klantrelaties versterken en omzet laten groeien. Dat is waarom onze opdrachtgevers bij ons aankloppen. Daarom zijn we full-service én full-specialist. Gespecialiseerde teams die nauw samenwerken om merkverhalen consistent te vertellen. Inhoudelijk gedreven. Op z’n tijd eigenwijs. En altijd de beste willen zijn. That’s us. LVB (becoming iO).

Elevator Pitch

In Fraudebestrijders kijken we achter de schermen bij de afdeling Investigations van creditcardmaatschappij ICS. En positioneren we ICS als autoriteit op het gebied van fraudebestrijding in de financiele sector. We volgen de mensen die dagelijks bezig zijn met het voorkomen én bestrijden van (online) fraude. Aan de hand van een bestaande case laat ICS alle stappen zien die in zo’n proces doorlopen worden. Van de melding tot het overdragen aan de politie. 

Briefing

ICS is een financiële organisatie die constant in beweging is. ICS wordt future proof gemaakt en dat moet ook, want de betalingsmarkt en wetgeving staan niet stil. De belangrijkste -overkoepelende doelstelling is dat ICS een sterk merk moet worden in de markt. Om dit te realiseren spelen content en PR een belangrijke rol. Die moeten er voor zorgen dat ICS autoriteit wordt op het gebied van betalen, verantwoord krediet en fraudepreventie. Middels een overkoepelende always on campagne wordt er aan deze drie pijlers gewerkt. De pijler fraudepreventie dient extra aandacht te krijgen. ICS heeft een speciale afdeling Investigations die zich 24 uur per dag, 7 dagen in de week bezighoudt met creditcard fraude en fraudepreventie.

Hierin werken ze nauw samen met opsporingsdiensten en andere financiële instellingen. De vraag aan LVB was om met content de fraudepreventie pijler te laden onder de doelgroep ( Nederlanders tussen 30 en 65 jaar) waarbij de expertise van de afdeling Investigations van ICS een nadrukkelijke rol krijgt om zo een autoriteit te worden binnen de financiële sector. Strategie | Aanpak | Resultaat

ICS heeft veiligheid en fraudepreventie hoog in het vaandel staan en kan hiermee als voorbeeld dienen voor andere financiële instellingen. Daarbij gaat er een hele onbekende wereld schuil achter de afdeling Investigations. Dáár zitten verhalen die het waard zijn om verteld te worden.

Om ICS te positioneren als autoriteit op het gebied van fraudebestrijding hebben we het contentformat Fraudebestrijders ontwikkeld. Door een videoformat als serie te ontwikkelen en te distribueren op social videoplatformen zorgen we voor zichtbaarheid onder de doelgroep op platformen waarop zij het meest ontvankelijk zijn om een serie te kijken. Door de inhoud, vormgeving en draaistijl weten we op een aantrekkelijke manier ICS te positioneren als expert op het gebied van fraudebestrijding.

In Fraudebestrijders, een videoformat, gaan we achter de schermen bij de afdeling Investigations. We volgen de mensen die dagelijks bezig zijn met het voorkomen en bestrijden van fraude. Dat doen we aan de hand van een case. Waarin we alle stappen kunnen laten zien die in zo’n proces doorlopen worden. Van de melding of het signaal, tot het overdragen aan de politie.

Iedere aflevering wordt opgebouwd op basis van een interview met iemand van ICS van het team Investigations. Daarnaast zien we andere ICS-medewerkers die betrokken waren bij de case in beeld en wisselen dat af met korte reconstructies. Ook laten we, indien mogelijk, een gedupeerde aan het woord. Vooral om over te brengen dat het iedereen kan overkomen, ook als je altijd goed oplet. Zo voegen we een emotionele component toe waardoor de boodschap beter overkomt en we roepen herkenning op bij de kijker.

Met de serie Fraudebestrijders hebben we inmiddels 2 miljoen mensen bereikt op basis van 10 miljoen impressies. Daarnaast hebben we meer dan een miljoen views
gerealiseerd op YouTube en Facebook van minimaal 30 seconden met 100 duizend kliks tot gevolg. 

www.lvb.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief