[CMTA] LVB (becoming iO): Robotisering bij de landmacht

[CMTA] LVB (becoming iO): Robotisering bij de landmacht

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

LVB is sinds juni 2022 onderdeel van iO, hét end-to-end agency met expertise op het gebied van marketing, content, communicatie en digitale transformatie. Onze belofte: full-service, full-specialist. We zijn méér dan zomaar een bureau. Merken bouwen, klantrelaties versterken en omzet laten groeien. Dat is waarom onze opdrachtgevers bij ons aankloppen. Daarom zijn we full-service én full-specialist. Gespecialiseerde teams die nauw samenwerken om merkverhalen consistent te vertellen. Inhoudelijk gedreven. Op z’n tijd eigenwijs. En altijd de beste willen zijn. That’s us. LVB (becoming iO).

Elevator Pitch

Robotisering is essentieel voor de landmacht om in de toekomst de strijd gelijkwaardig aan te kunnen. Met deze inhoudelijke documentaire geven we inzicht in de mogelijkheden van robotisering en geven we door middel van echte cases en echte mensen aan waar robotisering het verschil kan maken en waarom het belangrijk is dat de overheid investeert.

Briefing

Robotisering is een essentieel onderdeel van onze – toekomstige – landmacht. Zonder robots hebben we de strijd op voorhand al verloren. Het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en de Koninklijke Landmacht zien vanzelfsprekend het belang van robotisering. Maar hoe zorgen ze ervoor dat iedereen dat belang ziet én dat de overheid gaat investeren in robotisering?

De vraag aan LVB: help ons mee te denken hoe we robotisering onder de aandacht kunnen brengen van stakeholders (overheden), zodat ook zij het belang gaan zien van robotisering en investeringen daarin.

Strategie | Aanpak | Resultaat

LVB is met die insights (robotisering belangrijk, investeren belangrijk) aan de slag gegaan met het bedenken en produceren van een online documentaire. De documentaire zou hoogwaardig moeten zijn, inspireren, maar weg moeten blijven van sensatiezucht en alleen maar mooie plaatjes.

De documentaire geeft een reëel beeld van hoe onze landmacht robots nu al inzet en wat het ons in de toekomst kan opleveren, inclusief dilemma’s en ethische vraagstukken. Heel simpel: negeren we de inzet van robots, dan hebben we de strijd bij voorbaat al verloren. Robotica kan ervoor zorgen dat onze landmacht wel winnend het strijdtoneel kan verlaten. Innovatie is dus echt noodzakelijk om de bijbehorende toekomstige (militaire) uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Maar de allerbelangrijkste reden: met robots kunnen we onze mensen in het veld nóg beter beschermen.

In de documentaire laten we diverse hoofdrolspelers binnen en buiten defensie aan het woord. Natuurlijk laat de documentaire zien hoe de gerobotiseerde toekomst van de landmacht er gaat uitzien. Met gave technologieën en verbazingwekkende innovaties. We hebben daarvoor onder meer gedraaid bij de RAS-eenheid 13de Brigade Oirschot en de TU Delft. Er is heel bewust gekozen voor een combinatie van een aansprekende visuele stijl – van op afstand bestuurbare drones en robots tot ontploffingen – en inhoud. En ook de toepassing in de praktijk en de kansen voor de landmacht op het wereldtoneel. We hebben veel tijd besteed aan voorbereiding, maar ook aan montage en muziekkeuze.

Niet alleen is de video hoogwaardig en zeer de moeite waard om te kijken. Het heeft wezenlijk bijgedragen aan de verbreding van kennis over robotisering bij overheden. HCSS gebruikt de documentaire bij elke presentatie en stakeholdermeeting. Overheden en stakeholders waarderen de video en nog belangrijker, dankzij de inzet van de video zijn de investeringen in robotisering gestegen en kunnen we als Nederland daadwerkelijk het verschil maken.

www.hcss.nl
www.lvb.nl

 

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.