[CMTA] LVB (becoming iO): Zinhoud magazine

[CMTA] LVB (becoming iO): Zinhoud magazine

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

LVB is sinds juni 2022 onderdeel van iO, hét end-to-end agency met expertise op het gebied van marketing, content, communicatie en digitale transformatie. Onze belofte: full-service, full-specialist. We zijn méér dan zomaar een bureau. Merken bouwen, klantrelaties versterken en omzet laten groeien. Dat is waarom onze opdrachtgevers bij ons aankloppen. Daarom zijn we full-service én full-specialist. Gespecialiseerde teams die nauw samenwerken om merkverhalen consistent te vertellen. Inhoudelijk gedreven. Op z’n tijd eigenwijs. En altijd de beste willen zijn. That’s us. LVB (becoming iO).

Elevator Pitch

Zinhoud magazine, het personeelsblad van UWV, verschijnt drie keer per jaar. Het blad heeft een oplage van 22.000 exemplaren en kenmerkt zich door excellente fotografie en illustraties, gecombineerd met sterke inhoudelijke verhalen. De menselijke portretten zorgen ervoor dat Zinhoud een van de meest toegankelijke en stijlvolle personeelsmagazines van Nederland is.

Briefing

Met Zinhoud magazine wil UWV zijn medewerkers maximaal bereiken. De formule: een toegankelijk, mooi vormgegeven papieren magazine waaruit het zinvolle en inhoudelijke werk van medewerkers blijkt. Het accent ligt op het verbeelden van de impact die het werk heeft. Belangrijke subdoelen zijn: tonen hoe goed UWV omgaat met klanten en samenwerkt met partners.

Het magazine is onderdeel van een breder contentpalet. Zinhoud sluit aan bij de Digitale werkplek van UWV (DWU), waar het redactieteam van UWV via losse artikelen de dialoog aangaat met medewerkers, die dagelijks inloggen op DWU.

Met het blad gaat LVB op zoek naar de beste verhalen, afgewisseld met sprekende visuals en de best mogelijke fotografie van echte mensen. En dat laatste in de vaste huisstijl van UWV.

Strategie | Aanpak | Resultaat

LVB draagt bij aan een interne contentstrategie die taal en beeldtaal geeft aan het zinvolle en inhoudelijke werk bij UWV (zinhoud). Het magazine verwoordt de trots én tegenslagen van het werk en verbeeldt verhalen over het dagelijkse werk. De tone of voice: eenvoudig, direct, inspiratief en persoonlijk. De look and feel: altijd mensen in beeld, in een mooie, relevante omgeving.

De pay-off van UWV is: UWV werkt voor ons allemaal. Het magazine is een van de communicatiemiddelen om collega's ervan te overtuigen dat het werk er écht toe doet. Uit lezersonderzoeken blijkt dat Zinhoud magazine inderdaad zorgt voor trotse medewerkers die bevestigd worden in hun maatschappelijke rol.

Zinhoud zet UWV neer als fijne en goede werkgever, waarbij altijd het narratief is: de medewerkers van UWV dragen bij aan een betere samenleving. Het magazine moet de drijfveren van collega's tonen, de maatschappelijke context van het werk laten zien en uiteraard ook prikkelen met nieuwe inzichten en opvallende verhalen.

www.lvb.nl

www.uwv.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Social Inc: De kracht van durven kiezen

[CMTA] Com&co: Agency Life

[CMTA] MPG: Rabobank & Elektrificatie

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.