[CMTA] LVB: Meer Met Energie

[CMTA] LVB: Meer Met Energie

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

 

 

LVB is sinds juni 2022 onderdeel van iO, hét end-to-end agency met expertise op het gebied van marketing, content, communicatie en digitale transformatie. Onze belofte: full-service, full-specialist. We zijn méér dan zomaar een bureau. Merken bouwen, klantrelaties versterken en omzet laten groeien. Dat is waarom onze opdrachtgevers bij ons aankloppen. Daarom zijn we full-service én full-specialist. Gespecialiseerde teams die nauw samenwerken om merkverhalen consistent te vertellen. Inhoudelijk gedreven. Op z’n tijd eigenwijs. En altijd de beste willen zijn. That’s us. LVB (becoming iO).

Elevator Pitch

Ondernemers laten zien dat je meer kan met energie. Energie besparen, natuurlijk. Maar ook klanten beter servicen. Of zorgen dat je werknemers zich prettig voelen. We laten echte ondernemers hun duurzame ondernemersverhaal vertellen en koppelen dat aan de proposities en oplossingen van Vattenfall. Ondernemers inspireren en echt op weg helpen. Een campagne met echt overweldigende resultaten (soms zelfs verdubbeling of verdrievoudiging van de doelstellingen).

Briefing

Vattenfall MKB richt zich specifiek op MKB-ondernemers. Ze levert diensten en producten en geeft ondernemers advies om te verduurzamen.

De vraag van Vattenfall MKB aan LVB: ontwikkel een creatief campagneconcept, met als doel: awareness onder ondernemers (energie en slimme duurzame oplossingen kunnen meerwaarde creëren voor bedrijf en klimaat) en activatie (ondernemers triggeren om de MeerMetEnergie- landingspagina te bezoeken).

De kernboodschap van de campagne: Energie levert meer op (dan je denkt). 

Ondersteunende boodschappen:
+ Kostenbesparing
+ Groen imago
+ Gezond binnenklimaat + Gastvrijheid

Daarbij de opdracht om de belangrijkste proposities van Vattenfall MKB (en haar partners) te laden: zonnepanelen, laadpalen, isolatie, sit&heat, cv-ketel, expertadvies, LED-verlichting, groene wanden, subsidiewijzer.

Doelgroep: MKB-ondernemers (prospects én klanten). 

Focusbranches: 

+ Productie
+ Retail
+ Kantoor
+ Cultuur & Recreatie
+ Zorg & Onderwijs

Strategie | Aanpak | Resultaat

Insights:

+ Activatie (bezoek landingspagina MeerMetEnergie > 70k+)
+ Ik wil wel verduurzamen, maar alleen als het me – bewezen – iets oplevert
+ Kostenbesparing is lastig te bewijzen en concreet te maken
+ Soft benefits zijn voor ondernemers minstens net zo waardevol als kostenbesparing
+ Er is veel onbekend over de meerwaarde van energie bijvoorbeeld op het gebied van imago

Kern van de strategie:

Energie (van Vattenfall) is meer dan alleen besparen. We laten op een feelgood/inspirerende manier zien dat je als ondernemer meer kan met energie.

Oftewel de strategie: Meer Met Energie.

Met inspirerende cases laten we zien dat je als ondernemer meer kan met energie. Natuurlijk kun je besparen. Maar je kan ook de klanten beter servicen. Of een beter werkklimaat creeëren.

Awareness: inzet van commercial, boodschap: Meer met energie 
Traffic: Retargeting ads, boodschap: proposities 
Leads:
Landingspagina, boodschap: Bekijk/Lees meer/Wordt klant

Distributie via LinkedIn, Facebook, YouTube plus inzet radiocommercial.

De commercials zijn het hart van de campagne (inspire). In 15 tot 20 seconden vertelt de ondernemer kort over zijn keuzes.

Vervolgens leiden we de doelgroep naar de landingspage (inspire en educate). Op de landingspage staan de uitgebreidere case-video's. De hoofdrolspelers uit de commercials gaan dieper in op hun keuzes en de voordelen voor hun onderneming (educate). Ook op de landingspage: factsheets, artikelen, proposities, acties/aanbiedingen. 

De campagne heeft gedraaid in najaar 2021 en winter 2022. Met in totaal vier casevideo's, twee commercials, een radiocommercial, meerdere artikelen en factsheets was de campagne een enorm succes. Alle doelstellingen en KPI's zijn ruimschoots gehaald.

Winter (twee commercials, vier casevideo's):
Impressies, doel: 44.485.549; resultaat: 135.925.845
Views, doel: 1.976.057; resultaat: 2.399.947
Landingen, doel: 76.667; resultaat: 165.784

Vanwege het succes van de campagne is de campagne in het voorjaar/ zomer van 2022 verlengd, met twee commercials en twee case-video's.

www.lvb.nl

www.iodigital.com

www.vattenfall.nl

 

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl

Een overzicht van alle genomineerde cases staat hier

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.