Marketing Report
[CMTA] Marcommit: Pro Contact nieuws

[CMTA] Marcommit: Pro Contact

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Pro Contact is een disruptor in de recruitmentmarkt. Marcommit creëerde een PR- en contentmarketingstrategie met als thema ‘Dealen met Gen Z op de werkvloer’ om op te vallen en te prikkelen met een actueel onderwerp. Met 51 publicaties, met een bereik van 6,3 miljoen en een PR-waarde van bijna 30x het budget, schittert Pro Contact als toonaangevend autoriteit, wordt er helderheid verschaft over de veranderende arbeidsmarkt., en is de discussie aangezwengeld op landelijk niveau. 

Briefing

De missie van Pro Contact is om de verbinding aan te gaan tussen kandidaat en werkgever, om de ideale match te vinden. Om dit te bereiken, willen ze autoriteit zijn in de wereld van recruitment en de
arbeidsmarkt. Het vinden van personeel gaat verder dan enkel werven, het draait ook om het werkgeversmerk. Pro Contact herkent de huidige arbeidsmarkt uitdagingen van de bedrijven als geen ander. Door onderzoek te doen naar de nieuwste generatie op de arbeidsmarkt, ontdekken zij nieuwe perspectieven en kansen. Het credo van Pro Contact luidt: niet alleen de werkgever moet opvallen om de juiste kandidaat te vinden, ook als recruitmentpartij moet je opvallen en autoriteit uitstralen rondom dit topic. Marcommit adviseerde een PR- en contentmarketingstrategie met als thema ‘Dealen met Gen Z op de werkvloer’ om autoriteit van de organisatie te laten zien en werkgevers te prikkelen met een actueel topic.

Insights

Pro Contact zit met vele ondernemers en directeuren om tafel om over de personeelsinvulling te praten. Een onderwerp dat steeds vaker ter sprake kwam, was de uitdagende nieuwe generatie op de werkvloer: Gen Z. Pro Contact merkte dat werkgevers moeite hadden om de nieuwe generatie succesvol te krijgen en te boeien. Ook werd dit topic internationaal al onderzocht: tijd om Nederlandse inzichten te krijgen. Om de werkgever (de audience van Pro Contact) bij te staan, wilde de organisatie inzicht verkrijgen in waar Nederlandse werkgevers nu precies tegen aanlopen en hen met relevante informatie en tips adviseren.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Marcommit creëerde een slimme PR-strategie om Pro Contact te laten schitteren als toonaangevende autoriteit. De strategie werd gedreven door kennisdeling en het bewijs van hun vergaande expertise en inzicht in de huidige arbeidsmarkt. Feit is dat Gen Z de arbeidsmarkt betreedt. Werkgevers moeten hier aan wennen.

Normen en waarden die twintig jaar geleden golden, gelden nu niet meer. Dus; hoe deal je met deze nieuwe generatie? Dit vormde de basis voor marktonderzoek en Marcommit legde zo het fundament voor de spraakmakende PR- en contentmarketingcampagne. We gaven de onderzoeksresultaten als primeur aan De Financiële Telegraaf met als resultaat een giga-artikel in de zaterdagkrant! Met ieder volgend onderzoeksresultaat wilden we maximaal resultaat op het gebied van publiciteit en herhaalden de volgende stappen: de primeur bij een gerenommeerd medium om de kans op prominente publicaties te verhogen. 

Vervolgens deelden we het persbericht met relevante media, realiseerden interviews met de Pro Contact experts en creëerden scherp opiniërende content voor andere redacties. Met één doel: Pro Contact’s positie als baanbrekende kracht in de spotlight te zetten en een unieke stem te geven in de heersende discussie rondom Gen Z. Het resultaat? Tijdens de campagnelooptijd van drie maanden was Pro Contact ruim vier keer per week in het nieuws en heeft deze campagne dertig keer de investering aan PR-waarde terugverdiend. En als klapper op vuurpijl heeft het voor 143 procent meer websitebezoek gezorgd en zijn er zelfs vijf nieuwe klanten bijgekomen als direct gevolg van de inzet van deze fantastische PR-campagne!

www.marcommit.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 

Lees ook:

Content Marketing Awards 2023 | Winnaar Award GOUD B2B + BRONS Campagnes - N=5: Volop ondernemen

01-12-2023 | 10:00:00
Deze case is het toonbeeld van het synergie-effect tussen content en advertising. De kernbelofte van ABN AMRO is Expertise for you.

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2C - Born05 - SNS: Future Money Talks

01-12-2023 | 09:23:00
SNS Future Money Talks komt op voor de (financiële) belangen van de nieuwe, jonge doelgroep van SNS die vooruit wil in het leven

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2B + Innovatie met AI - Axioma: Laat ondernemen niet eindigen in 'Er was eens...'

01-12-2023 | 08:16:00
Het doel? Avéro Achmea bij het intermediair positioneren als kennisexpert op gebied van risicomanagement.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER CAMPAGNES - Go Spooky: HEMA’s Sappige Tijden

30-11-2023 | 10:00:00
Duik in het dynamische leven van HEMA-medewerkers, vermengd met sappig drama, onverwachte paniek en natuurlijk onze iconische rookworsten en tompoucen.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER B2E - Axioma: Ik zoek jou!

30-11-2023 | 09:11:00
Hoe werf je zorgmedewerkers in een krappe arbeidsmarkt? Triade Vitree laat zien dat goed gekozen influencers hét verschil kunnen maken.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.