[CMTA] Mediatic: Een ongewoon goed gesprek

[CMTA] Mediatic: Een ongewoon goed gesprek

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Veel mensen komen niet iedere dag in aanraking met een persoon met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Een gemis. Om duidelijk te maken hoe waardevol gelijkwaardigheid is, is er een podcastserie gemaakt. Hierin worden Onderwerpen als familie, rouw, liefde, vriendschap, volwassen worden en angst besproken. De afleveringen maken de titel volledig waar: de clienten van OTT blijken uitstekende gesprekspartners met waardevolle inzichten - die ook erg interessant zijn voor anderen - besproken.

Briefing

Ons Tweede Thuis is een instelling voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het motto van Ons Tweede Thuis is JIJ&IK. Hiermee wordt onderstreept dat een gelijkwaardige zorgrelatie belangrijk is. Om duidelijk te maken hoe waardevol gelijkwaardigheid is, is er een podcastserie gemaakt. In die serie worden belangrijke thema’s en levensvragen besproken met cliënten van Ons Tweede Thuis. Onderwerpen als bijvoorbeeld familie, rouw, liefde, vriendschap, volwassen worden en angst worden besproken.

Insights

Ons Tweede Thuis is een instelling voor mensen met een beperking. Het motto van Ons Tweede Thuis is JIJ&IK. Dit onderstreept dat een gelijkwaardige zorgrelatie belangrijk is. In 'een ongewoon goed gesprek’ laten we horen wat de meerwaarde van die gelijkwaardigheid is. We bespreken levensvragen met cliënten. Uit die gesprekken blijkt dat de cliënten waardevolle gesprekspartners zijn, met inzichten die interessant zijn voor iedereen.

Strategie | Aanpak | Resultaat

De keuze voor een podcast was vanzelfsprekend, omdat dit een van de meest directe vormen van communicatie is om duidelijk te maken dat ook mensen met een beperking een waardevolle gesprekspartner zijn. Bovendien was dit een waardevolle aanvulling op bestaande content: die bestaat uit vlogs en geschreven artikelen. Om gelijkwaardigheid te garanderen in een gesprek, hebben we ervoor gekozen om de gesprekken zonder voorbereiding en voorkennis te houden. De interviewer was alleen op de hoogte van de naam van de geïnterviewde, en wist niets over de (mate van) beperking en de relatie tot het onderwerp. Cliënten zijn actief benaderd door begeleiding, met de vraag of ze geïnteresseerd waren in een gesprek. Vervolgens kozen de cliënten zelf een thema waar ze iets over wilden vertellen. Er is een positieve bijdrage geleverd aan de expertstatus van Ons Tweede Thuis. Er zijn 130.000 relevante contacten bereikt door publicatie op bijvoorbeeld het Kennisplein Gehandicaptensector.

www.mediatic.eu

www.onstweedethuis.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.