[CMTA] N=5 - ABN AMRO: Truely Boring Crime

[CMTA] N=5 - ABN AMRO: Truely Boring Crime

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

Elevator Pitch

Online bankfraude/oplichting is een van de snelst stijgende vormen van criminaliteit. Met simpele tools van ABN AMRO kunnen mensen zichzelf veel beter beschermen. Helaas maken te weinig mensen hier gebruik van. Om dat te veranderen, creëerden we een spin-off van het populaire true crime-genre: Truly Boring Crime. Een true crime-contentserie met de meest saaie ontknoping. Met geweldig resultaat: +61% Spaargeldslot en +23% betaalalerts gebruikers! Dat is de kracht van content.

Briefing

ABN AMRO merkt dat zijn klanten in toenemende mate slachtoffer worden van cybercrime. In 2022 alleen al waren 2,2 miljoen Nederlanders de dupe. Waarbij steeds meer jongeren slachtoffer worden. Terwijl je
een cyberaanval (meestal) met eenvoudige interventies kunt voorkomen. ABN AMRO biedt hier handzame tools en tips waarmee klanten zich beter kunnen beschermen tegen cybercrime. We willen dan ook graag dat veel meer klanten daar gebruik van gaan maken.

Een onderwerp en boodschap waar ook andere financiële instellingen communicatie op voeren. Hoe kunnen we met impactvolle creativiteit door de clutter heen breken en veel meer mensen gebruik laten maken van de verschillende tools. 

Insights

Omdat de campagne gericht was op een brede doelgroep qua interesse en leeftijd, hebben we binnen de mainstream popcultuur gezocht naar hun gedeelde interesses. Inspelen op de populariteit van true crime bleek een gouden vondst. Het gaf ons de vrijheid om serieel te denken met verschillende leeftijden en mensen in de hoofdrol. Inhoudelijk heeft dit genre nog belangrijke voordelen: het genre draait compleet om de spanning en pakt daarom vanaf moment één je aandacht. En het pakken van aandacht is nou precies het allerbelangrijkste mechanisme om met content door de clutter heen te breken.

Strategie | Aanpak | Resultaat

De strategische aanpak van deze opdracht was om de aandacht van mensen weten te grijpen op een onderwerp dat normaliter weinig aandacht krijgt. Het zijn betrekkelijk saaie handelingen om jezelf te beschermen tegen cybercrime en het schiet er vaak in bij mensen. De belangrijkste manier om toch de urgentie van deze problematiek te laten voelen, is door de emotionele angst van het risico invoelbaar te maken.

De spanning van het true crime-genre weet die emotie als geen ander op te wekken. Daarom lanceerden we verschillende trailers van (waargebeurde) true crime-verhalen. Verhalen van ABN AMRO klanten die slachtoffer werden van cybercrime, maar dankzij de tools van ABN AMRO zich hiertegen wisten te wapenen. De filmische aanpak in combinatie met de spanning in emotie leverde bijzonder mooie resultaten op.
Zo bracht de campagne op een redelijk low-interest topic meer dan een half miljoen unieke bezoekers naar de landingspagina van ABN AMRO. Mooi natuurlijk, maar het lastigste is om mensen ook daadwerkelijk de tools te laten gebruiken. Conversie dus middels content. En dat is bijzonder goed gelukt! We realiseerden een uplift van +61% in het gebruik van het Spaargeldslot en +23% in gebruik van betaalalerts. Waarmee we de doelstellingen ruimschoots overtroffen. Het bewijs

www.nis5.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.