Marketing Report
[CMTA] Nationale-Nederlanden en Runner’s World lanceren cover met braille

[CMTA] Nationale-Nederlanden en Runner’s World lanceren cover met braille

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Als supporter van álle hardlopers wil Nationale-Nederlanden (NN) helpen de sport inclusiever te maken. Ons doel: de bewustwording van inclusief sporten vergroten en buddy’s voor visueel beperkte hardlopers werven NN en Runner’s World lanceerden het allereerste Nederlandse publiekstijdschrift met een braille front- en back cover. Deze unieke uitgave draait om visueel beperkte hardlopers. Met veel zichtbaarheid in (social) media werd de fanatieke hardloper bereikt. Het aantal nieuwe aanmeldingen van hardloopbuddy’s was overweldigend: 340 procent ten opzichte van target!

Briefing

Er is een tekort aan hardloopbuddy’s voor mensen met een visuele beperking. Daarom ging Stichting Running Blind samen met NN, supporter van alle hardlopers, op zoek naar nieuwe buddy’s. Meedoen aan sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend, waardoor een deel van de Nederlanders weinig of niet sport. In het bijzonder mensen met een visuele beperking. Het belang van sporten is voor deze groep in een aantal opzichten nog groter dan voor de gemiddelde Nederlander omdat ze door hun visuele beperking vaak kampen met een mindere gezondheid en beperkte sociale contacten.

Stichting Running Blind zet zich ervoor in om mensen met een visuele beperking, zo’n 400.000 Nederlanders, de kans te geven te genieten van de hardloopsport. Maar om te kunnen hardlopen hebben zij buddy’s nodig: ervaren hardlopers die ze begeleiden tijdens de run. Echter, deze ervaren lopers zijn niet bekend met het probleem en de behoefte van de visueel beperkte lopers.

Insights

Als hardloopbuddy moet je ervaren en gedreven zijn. Want degene met wie je hardloopt heeft weinig of zelfs geen zicht en vertrouwt jou alles toe. Je loopt samen hard, maar jij bent de ogen, jij geeft de richting en het tempo aan. Dit kunnen alleen ervaren, fanatieke hardlopers. Dit bracht ons tot de samenwerking met Runner’s World, hét magazine voor de enthousiaste hardloper. Braille staat wereldwijd bekend als hét schrift voor mensen met een visuele beperking en heeft als enige 3D schrift ter wereld enorme stopping power.

Strategie | Aanpak | Resultaat

NN en Runner’s World lanceerden het allereerste Nederlandse publiekstijdschrift met een braille cover. Een absolute primeur in Nederland. Tjarda Struik, de bijna blinde hardloper (tevens TikTok-ster en aankomend burgemeester van Leiderdorp), schitterde op deze cover. De back cover - eveneens in braille - draaide om het partnership van NN en Stichting Running Blind. Een tijdschriftcover die je kunt lezen en voelen trok de aandacht van visueel beperkte hardlopers, de fanatieke hardloper én de media.

Bovendien was het tijdschrift opgemaakt in een font speciaal voor slechtzienden en waren de artikelen en interviews ook digitaal te beluisteren. Kortom, deze speciale editie stond helemaal in het teken van visueel beperkte hardlopers en hun behoefte aan buddy’s. Zo maakten we de fanatieke hardlopers bewust van het belang van hardlopen voor visueel beperkte mensen en wat zij met hun ervaring hiervoor kunnen betekenen.

De doelstelling onder de doelgroep fanatieke hardlopers was:? Het werven van 50 nieuwe buddy’s om mensen met een visuele beperking te begeleiden bij het hardlopen.? Het resultaat: 170 nieuwe buddy’s (340% ten opzichte van de doelstelling)? Naast het grote aantal buddy’s dat zich heeft aangemeld, resulteerde de pr rondom de lancering in publicaties in o.a. de Volkskrant, De Telegraaf en RTV Utrecht. Met een potentieel totaal bereik van ruim 8 miljoen en een pr-waarde van circa 50.000 euro, werd er een flinke bijdrage aan de algemene bewustwording rondom inclusief sporten geleverd.

www.nn.nl

www.runningblind.nl

www.hearst.nl

www.runnersworld.com

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Award op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief