Marketing Report
[CMTA] NetwerkZes: Avéro Achmea – introductiefilm Bedrijfactiefpolis nieuws

[CMTA] NetwerkZes: Avéro Achmea – introductiefilm Bedrijfactiefpolis

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Een groot deel van de agrarische ondernemers in Nederland is verzekerd via een adviseur/intermediair. Avéro Achmea investeert veel in deze samenwerking. De BedrijfActiefPolis Agrarisch is het nieuwe agrarische verzekeringspakket van Avéro Achmea.

De merkwaarden (toegankelijk, persoonlijk, en bevlogen) zijn naar video vertaald. Door authentieke storytelling wordt het persoonlijke verhaal vertelt van drie agrarische ondernemers (landbouw, veeteelt en glastuinbouw) en de samenwerking met hun adviseurs. De merkbelofte ’We begrijpen de waarde van advies” staat daarbij centraal.

Briefing

Introduceer de nieuwe Agro propositie d.m.v. een inspirerende introductiefilm waarin de ‘Waarde van advies’ goed zichtbaar wordt gemaakt. Door de nieuwe propositie ontstaat er meer ruimte en tijd bij het intermediair voor het advies richting agrarische ondernemers. De doelgroep bestaat uit het gespecialiseerde Agrarische intermediair. (75 kantoren)

Aan ons werd de vraag gesteld: Kunnen jullie een film maken waarin de nieuwe Agro propositie d.m.v. een inspirerende introductiefilm waarin de ‘Waarde van advies’ goed zichtbaar wordt maken?

Insights

Avéro Achmea heeft nauw contact met de relatief kleine doelgroep van gespecialiseerde agrarische intermediair (75 kantoren). Samen met een aantal van deze kantoren is door middel van klankbordsessies de nieuwe Agro propositie afgestemd.

Voor de campagne heeft NetwerkZes intensieve voorgesprekken en locatiebezoeken gedaan met echte agrarische ondernemers en intermediairs. Deze authentieke verhalen staan centraal in de video en zijn gekoppeld aan de merkwaarden (toegankelijk, persoonlijk, en bevlogen) van Avéro Achmea.

Het gebruik van authentieke verhalen voor storytelling creëert herkenning en erkenning bij de agrarische ondernemers en intermediairs.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Strategie
Door middel van authentieke storytelling wordt het persoonlijke verhaal vertelt van drie verschillende agrarische ondernemers (landbouw, veeteelt en glastuinbouw) en de samenwerking met hun adviseurs. Daarnaast worden de merkwaarden (toegankelijk, persoonlijk, en bevlogen) door aansprekende voorbeelden naar beeld vertaald.

Aanpak
Een inspirerende video waarin echte agrarische ondernemers en adviseurs samenkomen en waarbij persoonlijk contact centraal staat. Er wordt zichtbaar gemaakt dat er achter iedere agrarische ondernemer een sterke adviseur staat. Avéro Achmea kent de agrarische sector en begrijpt dat er nieuwe uitdagingen zijn maar ook dat er nieuwe oplossingen voor nodig zijn.

Resultaat
Er zijn een korte en een lange versie van de film gemaakt. De korte versie is zowel betaald als organisch ingezet d.m.v. een Linkedin campagne. De video’s zijn geplaatst op online mediaplatforms voor verzekeringsadviseurs: via een banner op VVP en in-article video op amweb.nl.

Daarnaast is het aangejaagd in de nieuwsbrief van Avéro Achmea aan het gehele adviseursbestand en is de film o.a. vertoond tijdens het introductie event van BAP, tijdens workshops van adviseurs maar ook bij interne medewerkersbijeenkomsten van Centraal Beheer.

www.netwerkzes.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Award op www.cmta.nl

Partners CMTA

 

Lees ook:

Content Marketing Awards 2023 | Winnaar Award GOUD B2B + BRONS Campagnes - N=5: Volop ondernemen

01-12-2023 | 10:00:00
Deze case is het toonbeeld van het synergie-effect tussen content en advertising. De kernbelofte van ABN AMRO is Expertise for you.

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2C - Born05 - SNS: Future Money Talks

01-12-2023 | 09:23:00
SNS Future Money Talks komt op voor de (financiële) belangen van de nieuwe, jonge doelgroep van SNS die vooruit wil in het leven

Content Marketing Awards 2023 | BRONS B2B + Innovatie met AI - Axioma: Laat ondernemen niet eindigen in 'Er was eens...'

01-12-2023 | 08:16:00
Het doel? Avéro Achmea bij het intermediair positioneren als kennisexpert op gebied van risicomanagement.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER CAMPAGNES - Go Spooky: HEMA’s Sappige Tijden

30-11-2023 | 10:00:00
Duik in het dynamische leven van HEMA-medewerkers, vermengd met sappig drama, onverwachte paniek en natuurlijk onze iconische rookworsten en tompoucen.

Content Marketing Awards 2023 | ZILVER B2E - Axioma: Ik zoek jou!

30-11-2023 | 09:11:00
Hoe werf je zorgmedewerkers in een krappe arbeidsmarkt? Triade Vitree laat zien dat goed gekozen influencers hét verschil kunnen maken.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.