[CMTA] The Fat Lady: UGent'ers: The UGent Community

[CMTA] The Fat Lady: UGent'ers: The UGent Community

Dit is een met ZILVER bekroonde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

Een contentbureau met een saaie naam? No way! Wij houden van storytelling en vonden onze inspiratie bij Wagner. Onze fat lady is niemand minder dan de rondborstige Walkure Brünnhilde, die op het einde van Wagners ringcyclus het verhaal een onverwachte wending geeft en zo het publiek met stomheid slaat. Ook wij willen verrassen met onze kijk op contentmarketing en het verhaal van onze klanten een nieuwe wending geven. Verwacht het onverwachte, want it ain’t over till the fat lady sings.

Elevator Pitch

Hoe krijg je 11.000 medewerkers, met uiteenlopende profielen, verspreid over verschillende locaties verenigd onder dezelfde vlag, waarbij ze een gevoel van betrokkenheid krijgen? Het antwoord is het B2E contentmarketingprogramma UGent’ers, dat in de eerste plaats draait rond hen die het aanbelangen: de mensen zelf. Met een magazine, nieuwsbrief en social media community wordt er gewerkt op informeren, inspireren en engageren.

Briefing

De Universiteit Gent heeft 11.000 medewerkers. De missie: van deze diverse groep (met studenten, professoren, administratief & technisch personeel, verspreid over een hele reeks locaties) een echte community maken die dichter in verbinding staat met de organisatie én met elkaar. We wilden ook bewust wegblijven van organisatiecommunicatie, waarbij management een goednieuwsshow brengt, met alleen maar content over de organisatie zelf. De uitdaging bestond erin om de UGent’ers en hun verhalen centraal te stellen. De topics die betrekking hebben op beleid, die moeten we brengen vanuit het belang voor de medewerker.

 

 

Strategie | Aanpak | Resultaat

- Een slimme strategie plaveide de weg naar een sterk communitygevoel.

Uit focusgroepen met de medewerkers distilleerden we contentpijlers:

Leef: there’s more to life than just work: we praten over hobby’s, passies en interesses buiten het werk van UGent’ers.

Werk: werkgerelateerde zaken, gebracht vanuit een bottom-up perspectief.

Denk: research en projecten van de UGent; we highlighten zowel het project als de betrokken mensen.

- Verhalen van de mensen. (De organisatie zorgt enkel voor context.)

- Aandacht voor production value: kwaliteitsvolle foto’s die mensen laat schitteren, aantrekkelijke illustraties en een mooi design.

- Een slimme mix van snelle en trage kanalen, online en offline, passief en reactief.

Magazine:

Traag nieuws.

Hoofdkanaal, verschijnt drie keer per jaar, bij de mensen thuis. Het magazine zet medewerkers letterlijk in the picture. Elk onderwerp wordt vanuit hun perspectief gebracht en gaat verder dan alleen het werk of de UGent als organisatie.

Facebookgroep:

Interactie.

Een privégroep, enkel voor UGent medewerkers. Hier kunnen ze content posten, reageren op onderwerpen uit het magazine of gewoon meelezen wat er aan het gebeuren is op de UGent. Verschillende formats als Post je favoriete UGent locatie boosten engagement.

Nieuwsbrief:

Snel nieuws.

Een kanaal voor kort nieuws en HR-gerelateerde zaken. Maar zelfs in dit meer feitelijke kanaal, zorgen we voor content die inspeelt op het communitygevoel.

www.thefatlady.be

www.ugent.be

 

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl


Lees ook:

[CMTA] Familyblend x KPN: Digitaal Opvoeden

[CMTA] M2Media: Hoe Schiphol de zakelijke reiziger opnieuw voor zich won

[CMTA] De Combinatie van Factoren: Spoken word campagne voor De Waalhoven

[CMTA] 1Camera: Samen leven volgens Achmea

[CMTA] Marcommit: HR in de spotlight

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.