[CMTA] The Post: Dwars door Twente

[CMTA] The Post: Dwars door Twente

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl


Bij The Post doen we aan bingemarketing. Dat begint voor ons altijd bij de strategie. We vertalen de positionering en doelen van merken naar een verhaallijn voor de content. Of het nou gaat om tekst, video, design of animatie - we hebben alles in huis om producties te maken die het publiek vindt, bindt en activeert. Contentmarketing kan niet zonder goede distributie. Samen met de klant bepalen we de doelen, middelen en de tactiek. Want content verdient een publiek dat niet meer wil stoppen met kijken. We create audiences.

Elevator Pitch

In opdracht van MarketingOost maken wij een toffe videoserie om aandacht voor de regio Twente te genereren en meer publiek naar het gebied te trekken. In de vorm van een ‘echt’ reisprogramma lichten we de prachtigste en meest unieke bezienswaardigheden uit en zetten we lokale ondernemers in de schijnwerpers. Het enthousiasme van zowel de presentatoren als de ondernemers spat van het beeld. ‘De wereld van de Tukker’. Lang zo gek nog niet!

Briefing

Sinds 2019 werken we met MarketingOost aan het vergroten van de inhoudelijke merkbekendheid van de regio Twente met het platform VisitTwente. De opdracht: laat het onderscheidend vermogen zien, zodat Twente wordt (h)erkend als unieke regio in Nederland. Dit moet leiden tot meer bezoekers en toeristen naar het gebied en meer leads naar lokale ondernemers. Het publiek te bereiken publiek dis de categorie ‘stijlzoekers’; dit zijn zelfverzekerde en doelgerichte recreanten, die graag verwend worden met exclusiviteit en luxe.Strategie | Aanpak | Resultaat

Aanpak: om publiek te verleiden het Twentse land te ontdekken, produceren we de videoserie Dwars door Twente. In de serie wordt het publiek gegidst door de regio, waarbij de leefwijzen van de inwoners de ingrediënten vormen. In de afleveringen reizen de enthousiaste presentatrices Yuna en Fieke - in hun iconische kevertje - langs de meest bijzondere, regionale plekken. Want ook al lijkt Twente op het eerste gezicht hetzelfde als de rest van Nederland... pas als je je er middenin begeeft, zie je ‘de wereld van de Tukker’. Met een geheel eigen levensritme en een andere mentaliteit: de Twentse realiteit. Het is precies die realiteit die van het scherm afspat in elke aflevering. Dat zijn er inmiddels al vier. Elk met een eigen landingspagina. De afleveringen zijn een co-creatie met ondernemers in het gebied, die flink bevraagd worden over hun Twentse roots, mentaliteit én de producten en diensten. Maar daar blijft het niet bij. De twee presentatrices ervaren alles natuurlijk ook zélf: van een dagje op de rivier De Regge tot genieten van de lekkerste streekproducten. De zon en het natuurlijke licht voelbaar in beeld. De positieve vibe van de twee maakt het plaatje helemaal af.

Resultaat: De video’s en reisverslagen worden online aangejaagd met een advertising campagne op de kanalen YouTube, Instagram en Facebook in samenwerking met onze distributiepartner Olifant Media. In 2021 bereikte de content 454.040 personen, zijn de video’s 1.579.060 keer weergegeven en zijn er 22.669 klikken naar de website geweest. Daar worden niet alleen de video’s getoond, maar komt het verhaal ook in blogvorm naar voren met bijbehorend kwalitatief hoog fotomateriaal. Inclusief links naar de lokale ondernemers. En zoals het een echte serie betaamt: er wordt goed doorverwezen (en geklikt) naar de andere afleveringen van Dwars door Twente.

www.visittwente.nl/dwars-door-twente
www.thepost.nl

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

The Medals worden toegekend voor uitstekende kennis en kunde op expert-onderdelen van contentmarketing. De categorieën zijn verdeeld in twee groepen: Creatie, Vorm & Concept en Distributie, Promotie, Conversie & Data.

www.cmta.nl


Lees ook:

 

[CMTA] Fresh Bridge: Mitsuba - van New kid naar V.I.P. op het snackschap

[CMTA] The Fat Lady: UGent Durf Denken

[CMTA] dentsu: The Masked Singer: Kijkcijferkanon dat Nederland gezonder liet eten

[CMTA] Zandbeek: NHA Thuisstudies - Dit is jouw tijd

CMTA] Crocodile Agency: The Dean

 

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.