[CMTA] The Post: Eneco eMobility

[CMTA] The Post: Eneco eMobility

Dit is een genomiineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nlBij The Post doen we aan Bingemarketing. Dat begint voor ons altijd bij de strategie. We vertalen de positionering en doelen van merken naar een verhaallijn voor de content. Of het nou gaat om tekst, video, design of animatie - we hebben alles in huis om producties te maken die het publiek vindt, bindt en activeert. Contentmarketing kan niet zonder goede distributie. Samen met de klant bepalen we de doelen, middelen en de tactiek. Want content verdient een publiek dat niet meer wil stoppen met kijken. We create audiences. 

Elevator Pitch

Het inzetten van Bingemarketing om de inhoudelijke merkbekendheid van Eneco eMobility te vergroten en daarmee het slimste laadnetwerk te zijn. Eneco eMobility is een aanbieder van faciliteiten om snel, makkelijk en duurzaam je auto te kunnen laden. Met deze campagne zijn twee verschillende publieksgroepen bereikt met op maat gemaakte content. De B2B-aanpak draaide om de formats Laadzaken en Eneco eMobility Geeft Antwoord.

Briefing

Het slimste laadnetwerk van Nederland zijn. Dát is het doel van Eneco eMobility – leverancier van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Met een oplossing voor iedereen, zowel bedrijven als berijders. Zo zorgen ze voor de versnelling van de energietransitie én maken ze elektrisch rijden toegankelijk.

Hoe vergroot je de inhoudelijke merkbekendheid van een aanbieder van faciliteiten om snel, makkelijk en duurzaam te kunnen laden? En hoe bouw je publiek op in een jonge markt? Een vraagstuk waarmee we in 2021 aan de slag gingen voor onze klant Eneco eMobility: leverancier van laadoplossingen voor elektrische auto’s. Van strategie tot distributie. Daarbij werken we natuurlijk volgens onze meer dan beproefde Bingemarketing-methodiek, om het publiek aan Eneco’s lippen te laten hangen. Gelukt? See it for yourself.

Strategie | Aanpak | Resultaat

Twee verschillende publieksgroepen, dus twee verschillende publieksreizen. Daar spelen we op in met videoformats die de verschillende behoeftes van het publiek vervullen. Het format specifiek gericht op ondernemers? Laadzaken! In het format Eneco eMobility geeft antwoord geven we antwoord op alle vragen over elektrisch rijden en laden, thuis of op het werk. Alle content wordt verzameld op landingspagina’s die het publiek meenemen in de wereld van het slimste laadnetwerk van Nederland.

In Laadzaken zien we ondernemers die het voortouw nemen in elektrisch rijden en laden binnen hun bedrijfsproces. Ervaringsverhalen zijn een uitgelezen kans om het publiek te inspireren. Eneco eMobility geeft antwoord benadrukt het persoonlijke aspect van Eneco eMobility. In plaats van een FAQ-pagina op de site, is gekozen voor een persoonlijke aanpak met twee experts, afkomstig van de werkvloer die ingaan op de materie in verschillende korte video’s.

Het doel? Het genereren van awareness en leads, zodat zoveel mogelijk publiek contact opneemt en een offerte aanvraagt. Zo triggeren we tot het zetten van de eerste stap om onderdeel te worden van het slimme laadnetwerk. De ingezette kanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en Google Ads. En externe mediakanalen zoals het DPG Media Network en Misset.

De doelstellingen voor de B2B-doelgroep in het leisure segment zijn fors behaald. De video’s werden in totaal meer dan 26.000 minuten geconsumeerd. Het publiek bracht gemiddeld zes minuten door op de website, zowel op de contentpagina’s als op de conversiepagina. De meeste offerteaanvragen zijn gerealiseerd vanuit Instagram en Facebook, met name via de specifieke leadcampagnes. Er is gestuurd op conversies en de campagne heeft geleid tot 22.262 klikken en meer dan 180 offerte-aanvragen. Door prestaties in de gaten te houden en te schuiven met de inzet van kanalen werden 4.631.672 weergaven behaald, meer dan het dubbele van wat werd verwacht.

www.thepost.nl

www.eneco-emobility.com

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl

Een overzicht van alle genomineerde cases staat hier

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.