[CMTA] Truus: echt HEMA Texel

[CMTA] Truus: echt HEMA Texel

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023 | www.cmta.nl

 

Elevator Pitch

Ontmoet Michael, een 15-jarige weekendkracht bij HEMA Texel. Tijdens zijn tussenuur kon hij het niet laten om even langs te komen om de winkel te perfectioneren. Michael’s passie is ongekend, en dat komt tot uiting in de video die meer dan 1 miljoen kijkers wist te bekoren. Michael's toewijding is de belichaming van wat HEMA zo speciaal maakt: echt HEMA.

Briefing

HEMA raakt mensen in het hart. Of het nu het kenmerkende HEMA fluitje is of de kaasschaaf in je besteklade: niets is zo herkenbaar als HEMA. HEMA wilde dit authentieke gevoel overbrengen via Instagram Reels, waar zij dagelijks meer dan 480K volgers voorzien van content. Aan Truus de vraag om een videoconcept neer te leggen waarin we dit echte HEMA gevoel konden vangen.

Insights

De doelgroep van HEMA op Instagram Reels bestaat voornamelijk uit de leeftijdscategorie 25-44 jaar: millennials. Deze doelgroep is social-savvy en zijn genadeloze scrollers: vang je niet direct hun aandacht, dan is je kans voorbij. Onder deze doelgroep bestaat er een steeds grotere hunkering naar echte content: geen verkooppraatjes of onoprechte geënsceneerde content, maar mooie verhalen die je tijdlijn opvrolijken. 

Strategie | Aanpak | Resultaat

Wetende dat we het authentieke ‘HEMA’ verhaal wilden vertellen, ontstond het echt HEMA-videoformat. Hierin vangen we ongescripte verhalen die de essentie van HEMA weerspiegelen: echt, oprecht, en
menselijk. Het zijn de verhalen van echte mensen –klanten en medewerkers– die mensen samenbrengen.

Hoe dit werkt is simpel: met een camera en een microfoon stappen we een willekeurige HEMA in om daar klanten en medewerkers te interviewen en op zoek te gaan naar die bijzondere verhalen.
Het resultaat: prachtige stand-alone video’s met echte mensen en echte verhalen. Of het nu gaat om een oudere dame die zichzelf trakteert op een tompouce na goed nieuws van het ziekenhuis, een medewerker die afscheid neemt na jarenlange toewijding, of zoals in dit geval, Michael, de 15-jarige werkstudent bij HEMA Texel. Dit zijn geen verzonnen verhalen; dit is echt HEMA.

Onze strategie heeft bewezen te werken, aangezien de video van Michael meer dan 1 miljoen organische views, duizenden likes en reacties heeft gegenereerd, waarbij het de ware geest van HEMA vastlegt. Specifiek in cijfers heeft deze video op Instagram de volgende resultaten behaald:
- Een totaal bereik van 1.1 miljoen views, waarvan 972K organisch en 159K paid.
- 29 duizend likes and counting
- 970 comments

www.truuc.co

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2023

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketingcases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

Lees alles over The Awards op www.cmta.nl

Partners CMTA

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.