[CMTA] Zandbeek: De Newsroom

[CMTA] Zandbeek: De Newsroom

Dit is een met ZILVER bekroonde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

www.cmta.nl

Ons verhaal begint in 1995. We komen uit de startblokken als bureau voor corporate communicatie, worden volwassen als contentmarketingbureau en groeien uit tot wat we vandaag zijn: een fanatiek familiebedrijf met award-winning creativiteit als kloppend hart.

Wij vinden, vertellen én verspreiden de verhalen die een merk zo onmiskenbaar een merk maken. Van positionering tot design. Van idee tot campagne. En van commercial tot audio story. Full funnel, full service en full power. Wij noemen het: The Full Story ©. De afgelopen vijf jaar werd Zandbeek twee keer gewaardeerd als beste marketingbureau van Nederland en verkozen tot contentmarketingbureau van het jaar.

Elevator Pitch

Al meer dan 220 jaar werkt Rijkswaterstaat onverstoord aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Het maatschappelijke belang van de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is enorm. Daar is lang niet iedereen zich van bewust. Daarom werd een nieuw platform in het leven geroepen: de Newsroom. Met (social)videoformats als kern van de contentstrategie vergroot de overheidsorganisatie haar zichtbaarheid bij het brede publiek.

Briefing

Rijkswaterstaat (RWS) is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Uit reputatieonderzoek blijkt dat het grote publiek zich nauwelijks bewust is van het belang én de diversiteit aan werkzaamheden waar deze overheidsorganisatie bij betrokken is. Het meest bekend zijn de beruchte wegwerkzaamheden en bijbehorende hinder. Niet bepaald een populair verhaal in het dichtstbevolkte land van Europa. En een gemiste kans. Want met meer dan 10.000 werknemers en grote projecten door het hele land, zijn er meer dan genoeg andere verhalen om te vertellen. En mét die verhalen het beeld over Rijkswaterstaat te draaien.

In een poging om het Nederlandse publiek meer te betrekken riep RWS het project Newsroom in het leven. Door te laten zien hoe het onverstoord werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar land wil RWS haar zichtbaarheid vergroten en bestaansrecht claimen in onze maatschappij. Het beoogde effect? Meer interactie met een breder publiek op de belangrijkste socialmediakanalen van RWS. 

 

Strategie | Aanpak | Resultaat

Ons belangrijkste inzicht? De meeste verhalen van RWS blijven onzichtbaar voor het algemene publiek. Om toegankelijke verhalen op een impactvolle manier te presenteren, vormt (social)videocontent de kern van onze strategie. Vanuit heel het land produceert een multidisciplinair redactieteam de meest opmerkelijke verhalen. Verhalen die proactief inspelen op actualiteiten en trends. Hiermee claimt RWS maatschappelijke relevantie.

Bijvoorbeeld met succesvolle formats, zoals de YouTubeserie #HOEDAN?! waarbij Rijkswaterstaat reporter Bart het werk van zijn collega’s onderzoekt én meemaakt. Of de serie Wilde Wegen, waarin natuurvlogger Tim Visser de bijzondere flora en fauna verkent op plekken waar de rest van Nederland niet kan komen. En sinds kort Ingezoomd, een serie videoportretten waarin bijzondere en minder zichtbare beroepen bij RWS in beeld worden gebracht. Zoals matroos Maikel die werkt aan het broodnodige onderhoud van onze boeien. Maar ook een datavisualisatie over zwerfafval in de visserij en unieke Instacomics zijn typische producties van het Newsroom-team.

En de resultaten mogen er zijn. Zo groeide de YouTubeserie Wilde Wegen van 3000 views naar 33.000 views. En de videoserie #HOEDAN! zelfs van 4000 views naar 73.000 views. Ook de nieuwe serie Ingezoomd ging goed van start. De eerste aflevering had 10.000 views.

Het goede nieuws? Ruim 89 procent van de kijkers is nieuw bij Rijkswaterstaat!

En daar blijft het niet bij. Alle engagementcijfers stegen ver boven de benchmark uit. Op Facebook zelfs met een indrukwekkende engagement rate van 15 procent.

www.zandbeek.com

www.rijkswaterstaat.nl

 

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl

Een overzicht van alle genomineerde cases staat hier

 

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.