Coca-Cola en Too Good To Go bundelen krachten tegen verspilling

Coca-Cola en Too Good To Go bundelen krachten tegen verspilling

Eind vorig jaar startte Too Good To Go – de marktplaats voor voedseloverschotten – met het aanbieden van Magic Pakketten die thuis geleverd worden. Met dit concept kunnen consumenten een Magic Pakket bestellen via de app en thuis laten bezorgen door PostNL. Het gaat om pakketten met een variatie aan producten van producenten die om verschillende redenen niet meer aan leveranciers kunnen worden geleverd, maar die voor consumenten nog lang genoeg houdbaar zijn. Vanaf heden zijn enkele producten van Coca-Cola daar onderdeel van. 

Succesvolle pilot

Eva Amsterdam, duurzaamheidsmanager bij Coca-Cola Europacific Partners: "Na een succesvolle pilot zijn we blij om officieel samen te werken met Too Good To Go en hun innovatieve Magic Pakketten in te zetten. Als producent zijn we altijd gericht op het voorkomen van verspilling. Dat ligt al zeer laag, maar op deze manier kunnen we het nog verder reduceren. Nu Too Good To Go de Magic Pakketten direct aan huis bezorgt, kunnen mensen op een toegankelijke wijze genieten van onze producten die anders niet in de winkel verkrijgbaar zijn."

Geertje Zeegers, Country Director van Too Good To Go Nederland: "Een deel van de geproduceerde frisdranken komt door bijvoorbeeld wetgeving rondom houdbaarheidsdata nooit in de supermarktschappen terecht. Dat is zonde en door deze op te nemen in de Magic Pakketten kunnen ze tijdig geconsumeerd worden. We zijn dan ook ontzettend blij dat we deze verspilling samen met Coca-Cola tegen kunnen gaan."

Magic Pakket

Via de Too Good To Go-app kun je producten die anders worden weggegooid, reserveren en ophalen bij een restaurant, bakker of supermarkt in de buurt. Daar is sinds vorig jaar een nieuwe feature bijgekomen; het bestellen en thuisbezorgd krijgen van een pakket met producten die niet meer via de reguliere kanalen kunnen worden aangeboden. Hiermee wordt landelijke dekking mogelijk: ook mensen die ver wonen van deelnemende locaties of die geen geschikte ophaaltijden vinden, kunnen nu pakketten via de app bestellen die ze bij hen thuis afgeleverd krijgen door PostNL. 

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Rise creëert merkidentiteit en film voor TinyOcean

19-07-2024 | 14:31:00
Creative agency Rise heeft de afgelopen periode samengewerkt met de startup TinyOcean, om een merkidentiteit op te bouwen.

[Merken100] Marjolein Vendrig (Bever): De kracht van ons merk zijn onze buitenexperts

19-07-2024 | 13:00:16
Bever is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland.

Mobiliteitsaanbieder Ayvens kiest Counter Content als communicatiebureau

16-07-2024 | 10:35:17
Ayvens, het mobiliteitsmerk dat is ontstaan uit de overname van LeasePlan door ALD Automotive, is recent geïntroduceerd in Nederland. De PR en communicatie tijdens de introductie lag in handen van communicatiebureau Counter Content. Beide partijen maken bekend dat het bureau ook na de merkintroductie Ayvens blijft ondersteunen.

Attenooie Sjoege van zaken maakt kledingopbergcampagne voor Lundia

15-07-2024 | 09:29:00
Attenooie Sjoege van Zaken maakte voor Lundia een kledingopbergcampagne. De opbergaccessoires zijn op maat gemaakt zodat deze ook weer netjes op te bergen zijn in een Lundiakast.

Love my Salad kiest voor creatief maatschappelijk bureau Closed on Monday

11-07-2024 | 11:18:00
Samen gaan ze aan de slag om het groentemerk internationaal te positioneren, met een vernieuwde merkstrategie, naam en identiteit

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.