Marketing Report
[Column] Gregory Edelenbos (AGE Media): Ontdek de kracht van YouTube-native content column

[Column] Gregory Edelenbos (AGE Media): Ontdek de kracht van YouTube-native content

De YouTube-game beheersen is al een hele uitdaging voor content creators, en zeker voor merken die succesvolle branded content willen maken. Het geheim is om content te ontwikkelen die perfect past bij de stijl van het platform - oftewel, YouTube-native content. Denk je dat dit alleen voor grote spelers is weggelegd? Think again! Zelfs kleine winkels en startende ondernemers kunnen deze winnende strategie toepassen, net zoals je kunt zien op het YouTube-kanaal van DKOldies; een winkel voor retro-videogames. It's time to level up.

Nostalgie op zijn best

DKOldies maakt gebruik van de kracht van nostalgie door retro gaming-content te presenteren. Hun video's nemen ons mee terug naar het gouden tijdperk van gaming en roepen emoties en herinneringen op die resoneren bij hun doelgroep - gamers die zijn opgegroeid met klassieke spelconsoles en -spellen.

Inspringen op trends

Het team van DKOldies houdt nauwlettend de YouTube-trends in de gaten en creëert content rond populaire formats, zoals unboxings. Hierdoor blijft hun content actueel en kunnen ze meeliften op de trends, waardoor ze meer weergaven en engagement genereren.

Interactief en betrokken

Op het gebied van native YouTube-content draait het allemaal om interactie, en DKOldies heeft dit helemaal onder de knie. Ze moedigen kijkers aan om deel te nemen via reacties, peilingen en challenges, wat resulteert in een loyale fanbase. Maar nog belangrijker, ze stimuleren zowel aankopen als verkopen door bestellingen en leveringen te integreren in hun video's.

Authenticiteit is cruciaal

In de wereld van YouTube is authenticiteit essentieel, en DKOldies omarmt dit volledig. Hun video's tonen de eigen collega’s met oprechte reacties en spontane momenten, waardoor vertrouwen wordt opgebouwd bij hun publiek en een gevoel van kameraadschap ontstaat.

Consistentie

Om een betrokken publiek te behouden, houdt DKOldies zich aan een consistente upload planning, zodat kijkers weten wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten.

Het omarmen van YouTube-native content kan wonderen verrichten voor merken in verschillende sectoren. Door content te creëren die aansluit bij de unieke dynamiek van het platform, kun je nieuwe mogelijkheden ontsluiten voor groei, zichtbaarheid en merkloyaliteit.

Laten we ons laten inspireren door DKOldies en hun succesverhaal op YouTube om onze eigen marketingstrategieën te verrijken met de magie van op YouTube-native content. Of je nu een gamingmerk bent, zoals DKOldies, of actief bent in een andere niche, YouTube biedt een dynamische speeltuin om een verbinding met je publiek te maken zoals nooit tevoren.

Gregory Edelenbos

Gregory Edelenbos is een creatief strateeg bij Age Media en een gepassioneerde verhalenverteller. Met zijn achtergrond in televisieprogramma-ontwikkeling, beschikt hij over een diepgaand begrip van wat een succesvol en onderscheidend format vormt. Zijn expertise als zowel een enthousiaste social media liefhebber als een doorgewinterde redacteur en regisseur stellen hem in staat om kwalitatieve videocontent te herkennen en te creëren. Gregory heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en vormgeven van branded content, waarbij hij het volledige traject van creatie, productie, distributie en promotie beheerst. Zijn unieke inzichten stellen merken in staat om een diepere band te creëren met hun doelgroep en een trouwe fanbase op te bouwen.

Age

Age is een full-service YouTube Agency en een multi-channel network dat creators, merken, artiesten en uitgevers sinds 2012 helpt met online succes, waarbij de focus ligt op organische groei en het bouwen van een loyale fanbase.

Met onze labels Age Media, -Makers & -Music gaan we terug naar de oorsprong van YouTube: creëren vanuit liefde en passie, waarbij we in staat zijn het optimale uit data te halen. Dit leidt tot een krachtige datagedreven contentstrategie die kanalen naar een hoger niveau tilt.

www.everyage.group

Lees ook:

Jennifer Feaster (AGE Media) over Homegrown influencers

07-09-2023 | 15:38:00
De meest waardevolle merkambassadeurs zijn je trouwe klanten, toegewijde medewerkers en nano/micro-influencers

Nominaties Cross Media Adverteerder 2023: Aldi, Birra Moretti, Hornbach, Kruidvat, Moeke, Samsung

29-08-2023 | 15:09:00
De Jury van de Cross Media Awards, onder voorzitterschap van Liedewij Hentenaar, maakt de nominaties voor Cross Media Adverteerder van het Jaar 2023 bekend 2023. Bureaus en exploitanten hebben hun klanten kunnen voordragen voor deze prestigieuze prijs

[Column] Henri Lessing (AGE Media): De magie van Love Brands

24-08-2023 | 12:02:00
Met het oog op de aanstaande F1-race op zondag 27 augustus in Zandvoort, wil ik graag deze opmerkelijke YouTube-video met jullie delen

[De Belofte 2023] Henri Lessing over Henk van der Wijk

03-08-2023 | 15:19:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem wordt bekendgemaakt wie De Belofte 2023 is. Wij vragen mensen die staan genoteerd in de M100 lijsten 2023 om één persoon voor te dragen. De Jury van de Cross Media Awards kiest eerst de genomineerden en daarna de winnaar. De voordracht van Henri Lessing is Henk van der Wijk, YouTube Specialist bij AGE Media

[Marketing Report Cannes] Henri Lessing (Age Media) over influencers en YouTube

20-06-2023 | 16:47:00
Marketing Report Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Ieder dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marktingcommunicatie

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.