[Column] Gregory Edelenbos (AGE Media): Ontdek de kracht van YouTube-native content

[Column] Gregory Edelenbos (AGE Media): Ontdek de kracht van YouTube-native content

De YouTube-game beheersen is al een hele uitdaging voor content creators, en zeker voor merken die succesvolle branded content willen maken. Het geheim is om content te ontwikkelen die perfect past bij de stijl van het platform - oftewel, YouTube-native content. Denk je dat dit alleen voor grote spelers is weggelegd? Think again! Zelfs kleine winkels en startende ondernemers kunnen deze winnende strategie toepassen, net zoals je kunt zien op het YouTube-kanaal van DKOldies; een winkel voor retro-videogames. It's time to level up.

Nostalgie op zijn best

DKOldies maakt gebruik van de kracht van nostalgie door retro gaming-content te presenteren. Hun video's nemen ons mee terug naar het gouden tijdperk van gaming en roepen emoties en herinneringen op die resoneren bij hun doelgroep - gamers die zijn opgegroeid met klassieke spelconsoles en -spellen.

Inspringen op trends

Het team van DKOldies houdt nauwlettend de YouTube-trends in de gaten en creëert content rond populaire formats, zoals unboxings. Hierdoor blijft hun content actueel en kunnen ze meeliften op de trends, waardoor ze meer weergaven en engagement genereren.

Interactief en betrokken

Op het gebied van native YouTube-content draait het allemaal om interactie, en DKOldies heeft dit helemaal onder de knie. Ze moedigen kijkers aan om deel te nemen via reacties, peilingen en challenges, wat resulteert in een loyale fanbase. Maar nog belangrijker, ze stimuleren zowel aankopen als verkopen door bestellingen en leveringen te integreren in hun video's.

Authenticiteit is cruciaal

In de wereld van YouTube is authenticiteit essentieel, en DKOldies omarmt dit volledig. Hun video's tonen de eigen collega’s met oprechte reacties en spontane momenten, waardoor vertrouwen wordt opgebouwd bij hun publiek en een gevoel van kameraadschap ontstaat.

Consistentie

Om een betrokken publiek te behouden, houdt DKOldies zich aan een consistente upload planning, zodat kijkers weten wanneer ze nieuwe content kunnen verwachten.

Het omarmen van YouTube-native content kan wonderen verrichten voor merken in verschillende sectoren. Door content te creëren die aansluit bij de unieke dynamiek van het platform, kun je nieuwe mogelijkheden ontsluiten voor groei, zichtbaarheid en merkloyaliteit.

Laten we ons laten inspireren door DKOldies en hun succesverhaal op YouTube om onze eigen marketingstrategieën te verrijken met de magie van op YouTube-native content. Of je nu een gamingmerk bent, zoals DKOldies, of actief bent in een andere niche, YouTube biedt een dynamische speeltuin om een verbinding met je publiek te maken zoals nooit tevoren.

Gregory Edelenbos

Gregory Edelenbos is een creatief strateeg bij Age Media en een gepassioneerde verhalenverteller. Met zijn achtergrond in televisieprogramma-ontwikkeling, beschikt hij over een diepgaand begrip van wat een succesvol en onderscheidend format vormt. Zijn expertise als zowel een enthousiaste social media liefhebber als een doorgewinterde redacteur en regisseur stellen hem in staat om kwalitatieve videocontent te herkennen en te creëren. Gregory heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en vormgeven van branded content, waarbij hij het volledige traject van creatie, productie, distributie en promotie beheerst. Zijn unieke inzichten stellen merken in staat om een diepere band te creëren met hun doelgroep en een trouwe fanbase op te bouwen.

Age

Age is een full-service YouTube Agency en een multi-channel network dat creators, merken, artiesten en uitgevers sinds 2012 helpt met online succes, waarbij de focus ligt op organische groei en het bouwen van een loyale fanbase.

Met onze labels Age Media, -Makers & -Music gaan we terug naar de oorsprong van YouTube: creëren vanuit liefde en passie, waarbij we in staat zijn het optimale uit data te halen. Dit leidt tot een krachtige datagedreven contentstrategie die kanalen naar een hoger niveau tilt.

www.everyage.group

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] AGE Media zoekt een Senior YouTube creative

11-03-2024 | 09:10:00
AGE Media is per direct op zoek naar een Senior YouTube creative

Douwe Kolk Head of Projects & Operations Age Media

21-12-2023 | 09:25:00
In zijn rol is hij verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van creatieve en strategische projecten binnen het bureau

Jennifer Feaster (Age Media): YouTube is een digitale goudmijn aan data voor branded content

14-12-2023 | 12:03:00
In de wereld van online video is YouTube het meest competitieve platform

[Marketing Report TV] Jennifer Feaster over Age Media

13-11-2023 | 10:04:00
Jennifer Feaster, Managing Director bij Age Media, is te gast bij Marketing Report TV.

[Column] Henri Lessing: Waarom YouTube Shorts de TikTok-killer kan zijn

06-11-2023 | 10:59:00
TikTok, Instagram en YouTube dingen allemaal mee om de dominante speler te worden in de wereld van verticale video's. Vanaf 2023 hebben TikTok en Reels elk 1 miljard maandelijks actieve gebruikers, vergeleken met de 2 miljard maandelijks actieve gebruikers van YouTube Shorts

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.