[Column] Michiel Frackers: Sam Altman weg als CEO van OpenAI, hallo Mira Murati

[Column] Michiel Frackers: Sam Altman weg als CEO van OpenAI, hallo Mira Murati

Zit ik net he-le-maal in de Masked Singer, me af te vragen of Marco Borsato schuil gaat in het pak van de gladde Gluipkikker en Ali B toch niet de achterkant is van de Kameel, komt het gerucht binnen dat Sam Altman van OpenAi, maker van ChatGPT, eruit is gezet door zijn aandeelhouders.

Even zoeken en inderdaad: Sam Altman is weg als CEO van OpenAI, het extreem succesvolle bedrijf dat hij heeft opgericht. Er zal veel gespeculeerd worden over de redenen, omdat de oorzaak van het vertrek van de CEO van het meest spectaculaire bedrijf van het laatste decennium (het trok 100 miljoen gebruikers in een paar weken na de start vorig jaar), midden in een investeringsronde die het bedrijf waardeert op bijna $100 miljard, extreem moet zijn geweest.

Let op de ongemeen felle beschuldiging aan het adres van Altman in de officiële verklaring van OpenAI: "De heer Altman's vertrek volgt op een doordacht beoordelingsproces door de raad van bestuur, die tot de conclusie kwam dat hij niet consequent openhartig was in zijn communicatie met de raad, wat hun vermogen om hun verantwoordelijkheden uit te oefenen belemmerde. De raad van bestuur heeft niet langer vertrouwen in zijn vermogen om OpenAI te blijven leiden."

Niks 'tijd voor een nieuwe uitdaging' of 'dank voor bewezen diensten.' Hier staat, vrij vertaald: 'Van de tien woorden die Sam Altman spreekt, liegt hij er elf en hij zou puur voor de lol nog de goudvis van zijn blinde broertje verkopen.'

In mijn nieuwsbrief van zondag zal ik dieper ingaan op het vertrek van Altman, maar het is interessanter om nu te kijken naar de vrouw die hem zal vervangen, zij het waarschijnlijk tijdelijk. Ik schreef een paar maanden geleden over deze Mira Murati, een 35-jarige Albanese. Wie is deze mysterieuze vrouw, die van LinkedIn is verdwenen maar veel bezoekers naar deze pagina zal trekken van een Zweedse receptioniste met dezelfde naam?

--

Michiel Frackers is Chairman van Bluenote en Chairman van Blue City Solutions.

www.bluenote.world

www.bluecity.solutions

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Column] Michiel Frackers: Amazon van Jeff Bezos onderzoekt Perplexity van ... Jeff Bezos

01-07-2024 | 10:20:00
Perplexity steelt dus het auteursrechtelijk beschermd werk van journalisten. Reden voor Wired om een onderzoek in te stellen

[Column] Michiel Frackers: Biljoenenjacht op Wall Street door AI-Goudkoorts

17-06-2024 | 09:35:58
Wat is er loos met die beleggers? Vanwaar die absurde koerszwenkingen van honderden miljarden?

[Column] Michiel Frackers: Nvidia is Apple voorbij dus wat doet Tim Cook?

10-06-2024 | 12:40:40
Er gebeurde afgelopen week zoveel in de techwereld, dat ik kort tien nieuwsberichten bespreek die me het meest opvielen.

[Column] Michiel Frackers: Nvidia verbijstert beleggers, maar crypto verslaat AI met gemak

28-05-2024 | 00:43:31
Wie vorig jaar de grootste tech-aandelen kocht, deed het qua rendement (+34 procent) slechter dan degene die focuste op AI-aandelen (96 procent stijging).

[Column] Michiel Frackers: OpenAI opent de aanval op Google, vergeet veiligheid?

21-05-2024 | 09:05:00
Aan deze uitspraak van J. Robert Oppenheimer moest ik deze week denken toen OpenAI de wereld verbaasde met de introductie van GPt-4o

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.