[Column] Rogier Bruggeman (ZIGT): Welke stappen zet ZIGT in 2022?

[Column] Rogier Bruggeman (ZIGT): Welke stappen zet ZIGT in 2022?

Het allerbelangrijkste blijft groei realiseren bij de merken waar we voor werken én bij de mensen die bij ons werken.

ZIGT heeft afgelopen jaar haar 20-jarig jubileum gevierd en 2021 gaat de boeken in als een zeer dynamisch jaar, in de positieve zin van het woord! Naast een behoorlijke autonome groei namen we ook social performancebureau Created First en webdesign- en developmentbureau Est over. Tevens introduceerden we onze nieuwe propositie Freedom to grow, waarbij we vrijheid en groei hand in hand laten gaan. In onze naamgeving zijn we van mediabureau naar media & performance gegaan. In 2022 zullen we hier een volgende stap in zetten en gaan we verder in het ontwikkelen van geïntegreerde proposities richting merken, waarbij de vrijheid altijd blijft om met ZIGT in zee te gaan voor de oplossingen die voor jou als merk relevant zijn.

Merken laten groeien

De groei van de merken waar we voor werken, blijft centraal staan. Uiteraard in combinatie met een hoog serviceniveau. Dat we op de goede weg zitten, blijkt uit de waardering die we krijgen van onze klanten in ons eigen klanttevredenheidsonderzoek. Maar ook het feit dat we als enige bureau al acht jaar op rij in de bovenste regionen staan van beste mediabureaus in het Adformatie Media Report geeft aan dat we vooral ook moeten doorgaan met waar we mee bezig zijn. De terugkeer van Lidl deze maand bij ZIGT is ook echt een compliment aan het hele team. Jaar op jaar kent ZIGT een (autonome) groei en dat betekent dat onze focus op groei bij klanten zich ook vertaalt naar onze eigen groei.

Naast onze onveranderd sterke klantfocus, die in 2022 het allerbelangrijkste is en blijft, zetten we nog nadrukkelijker in op onze eigen marketing. Practice what you preach! Met campagnes, maar ook met eigen middelen. We hebben in ons pand in Hoofddorp inmiddels een professionele video- en podcaststudio staan. Wekelijks wordt er een video update gemaakt met medianieuws en ook de eerste podcastformats hebben afgelopen maand het licht gezien. Voor het format ZIGT op groei hebben we presentator Tom Jessen gevraagd. Hij gaat gesprekken aan met CMO’s en ondernemers over hun succesverhalen en uitdagingen bij het realiseren van groei.

Freedom is ook kennis delen en in 2022 willen we dit ook weer nadrukkelijker in eventvorm doen, mits het allemaal kan natuurlijk. Uiteraard biedt online alternatieve mogelijkheden, maar er kan toch eigenlijk niets op tegen echt menselijk contact. Dat zie ik ook aan de ZIGT-collega’s, die toch graag bij elkaar willen zijn voor een deel van de week. Thuiswerken biedt kansen, maar zelfs zonder verplichting merken we dat collega’s graag een deel van de week fysiek bij elkaar zijn. In 2022 kijken we nog nadrukkelijker naar behoeften van mensen met betrekking tot werk en opleiding. We hebben ook voor het eerst een eigen recruitment- en talentmanager aangenomen die 1 februari 2022 gaat starten en ook zal gaan bijdragen aan uitdragen van ZIGT als employer brand.

Ik heb er alle vertrouwen in dat 2022 een mooi jaar gaat worden! We zullen regelmatig van ons laten horen, maar wat we ook doen; het allerbelangrijkste blijft groei realiseren bij de merken waar we voor werken én bij de mensen die bij ons werken.

Rogier Bruggeman is directeur van ZIGT.

www.zigt.nl

Zie ook: [Interview] Rogier Bruggeman: Als onafhankelijk bureau kan ZIGT zich 100 procent op de klant richten.

Deze colum is onderdeel van [Forum] Welke stappen zet jouw mediabureau in 2022?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.