[Column] Samantha Catsburg (STROOM): Hire character, train skills

[Column] Samantha Catsburg (STROOM): Hire character, train skills

We kijken enorm uit naar 2022! We ronden een positief 2021 met elkaar af. We hebben verschillende nieuwe mooie klanten mogen verwelkomen; van de Floriade Expo die in 2022 plaatsvindt in Almere tot Hero Benelux en van Yuki/Visma tot Bisolvon. Daarnaast zijn we door onze klanten en relaties in zowel de Fonk100, als de MT1000 en het Adformatie Media Report gewaardeerd met een nummer-1-positie als het gaat om klanttevredenheid/NPS.

Onze ambitie is om de klanttevredenheid zoveel mogelijk te prolongeren in 2022. Dat betekent dat we met de groei in klanten ook zelf moeten groeien, waarbij ons team de hoogste prioriteit heeft. Als we uitbreiden is het van belang dat een nieuwe collega een toevoeging aan ons team is. Daarbij is voor mij de menselijke factor leidend boven je cv. Hire character, train skills, zoals onze Engelse collega’s dat zo mooi zeggen. Er moet een klik zijn met ons team en je moet bij de cultuur en het serviceniveau passen, zodat we dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden aan al onze klanten. De ‘war on talent’ is momenteel gaande in elke branche en daarmee natuurlijk ook in die van ons. Dit betekent dat we moeten zorgen voor een werkomgeving waarin huidige collega’s zich goed voelen en nieuw talent wil instromen. Als STROOM dragen we aan dat laatste bij door de diverse stageplaatsen die we bieden en de gastcolleges die we geven voor zowel de Hogeschool Rotterdam als de Erasmus Universiteit.

We willen ons – in het altijd veranderende medialandschap – blijven ontwikkelen, daarom ligt de focus op klanten en media-expertise.

Allereerst is het belangrijk om met klanten te blijven praten over waar de groeibehoefte echt ligt als het gaat om de business, marketing en/of communicatiedoelstellingen. En wat realistisch/mogelijk is in de categorie. Daarbij is het aan STROOM om de groeiverwachting inzichtelijk te maken en hiervoor het passende advies uit te werken. Het daadwerkelijk meten van het effect van de campagne is een essentieel onderdeel om te toetsen of we de groeiprognoses ook realiseren. Hierover blijven we met onze klanten voortdurend in gesprek.

Daarnaast zien we dat de druk op de capaciteit van media blijft toenemen door nieuwe toetreders, nieuwe categorieën (flitsbezorging, online gokken) en dalend aanbod. Hierdoor ontstaat een versplintering in het medialandschap, hetgeen een enorme uitdaging oplevert. Vaste patronen moeten doorbroken worden om resultaat te boeken. Creativiteit in mediaplanning gaat nog belangrijker worden dan het al was, maar dat maakt ons vak ook zo boeiend. Mediaschaarste heeft in 2022 enorme impact, waardoor een goed onderbouwd advies – rekening houdend met alle ontwikkelingen – nodig is om te voorkomen dat de doelstellingen van onze klanten niet behaald kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat de campagne niet voldoende zichtbaar of hoorbaar is.

We bereiden ons verder voor op de digitalisering van zowel onze doelgroepen als die van mediaplanning. De manier waarop we media inkopen en plannen verschuift meer en meer naar digitaal. Het is dus niet meer alleen een specialisme, maar een competentie van elke STROOM-collega.

Als laatste punt voor 2022 natuurlijk: de samenwerking met De Media Maatschap. We zijn dit najaar gefuseerd en gaan deze samenwerking verder vorm geven, daarover later meer.

Hopelijk kunnen we in 2022 een groter deel van het jaar live met elkaar afspreken en op kantoor werken en dan ook de behaalde successen van 2021 nog een keer vieren!

Samantha Catsburg is Agency Lead bij Stroom

www.stroom.com


Dit is een bijdrage aan [Forum] Welke stappen zet jouw mediabureau in 2022?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.