[Column] Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer): Zo maakt AI het vinden van goede muziek sneller

[Column] Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer): Zo maakt AI het vinden van goede muziek sneller

Music agency Sizzer staat bekend om muziek voor creatieve merken als Diesel en Heineken. Vaak gaat het om op maat gemaakte muziek, maar steeds vaker ook om bestaande muzikale content.

Sander van Maarschalkerweerd, Founder Sizzer: "Iets volledig nieuws componeren is gewoon niet altijd nodig, in veel gevallen bestaat wat je zoekt al. Maar het probleem is: hoe vind je het?."

Muziekcatalogus VAULT

Bestaande muziek heeft een beetje stoffig imago gekregen door de vele stock libraries waarbij je van goeden huize moet komen om de pareltjes eruit te vissen. Sander van Maarschalkerweerd: "Maar ook in het kwaliteitssegment is er een enorme hoeveelheid beschikbare content."

VAULT is de catalogus die Sizzer door de jaren heen heeft opgebouwd. VAULT bevat zo’n +5K muziek tracks die zeer geschikt zijn voor gebruik door adverteerders. Het is muziek die makkelijk te clearen is en in veel gevallen ook nog op je specifieke wensen valt aan te passen.

Qua AI en muziek gaat momenteel veel over het creëren van tracks door middel van AI. Sander van Maarschalkerweerd: "Het gaat nog wel even duren voordat adverteerders hier gebruik van kunnen maken, zonder zich zorgen te hoeven maken over copyright kwesties. Waar ik vooral opgetogen over ben is wat AI betekent voor het zoeken naar muziek."

Cyanite’s AI om muzieksearches te verbeteren

Cyanite tagt de muziek met genres, stemmingen, trefwoorden, merkwaarden, automatische beschrijvingen en nog veel meer. De grote vooruitgang is dat er nu similarity searches gedaan kunnen worden: aanbevelingen voor vergelijkbare nummers op basis van een referentie track. Sander van Maarschalkerweerd: "Dit zorgt ervoor dat we nog veel sneller de juiste tracks kunnen vinden. En dat alle tracks in onze catalogus weer een eerlijke kans krijgen!"

In deze American Tourister-campagne wordt een song gebruikt uit Sizzer’s VAULT, gevonden op basis van similarity search:

Sander van Maarschalkerweerd is Founder van Music Agency Sizzer.

www.sizzer.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[DutchMedia Podcast]: uitgebreid gesprek met Thijs Muller van Havas Media

20-07-2024 | 14:32:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Podcastredacteur/-maker

19-07-2024 | 07:59:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Podcastredacteur/-maker -Parttime

[Marketing Report Radio] Christiaan van Dijk (ZIGT) over de 20-seconde-spot op televisie en de groei van radio

17-07-2024 | 11:51:00
Christiaan van Dijk is Business Development Director bij ZIGT Mediabureau. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreekt Peter Wybenga hem over de 20-seconde-spot op televisie, de groei van radio en de out-of-home concessie rondom Rotterdam.

[Marketing Report Radio] Roos van Veen (Teamleader) over Agency Life en Work Smarter

17-07-2024 | 11:20:00
Roos van Veen is Senior Growth Marketing Manager bij Teamleader. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreekt Peter Wybenga haar over Agency Life en Work Smarter

[Marketing Report Radio] Jouko Huismans (Prepr) over AI, conversies en het personaliseren van content 

17-07-2024 | 10:46:00
Jouko Huismans is CEO bij Prepr. Te gast bij Marketing Report Radio op New Business Radio spreekt Peter Wybenga hem over AI, conversies en het personaliseren van content.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.